• Haberler
  • Yerel
  • AK Partili Taner Yıldız: Konak hariç her şeyi konuşuyoruz

AK Partili Taner Yıldız: Konak hariç her şeyi konuşuyoruz

AK Parti Konak Belediye Meclisi Üyesi Taner Yıldız, Meclis toplantılarında Konak dışında konuların konuşulmasına tepki göstererek, 'Yeter artık, gelin Konak'ın sorunlarını inceleyelim konuşalım' çağrısında bulundu.

Konak Belediye Meclisi'nin Eylül Ayı İkinci Oturumu, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu'nun yönetimindeki toplantıda, 5393 Sayılı Belediye Kanununun "Gelecek Yıllara Yaygın Hizmet Yüklenmeleri" başlıklı "Sürücüsüz ve akaryakıtsız taşıt kiralanması hizmet alımı" konusu ele alındı.

AK PARTİ CEPHESİ BİLGİ İSTEDİ

AK Parti grubu kiralanacak araçlarla ilgili yeterli bilgiye sahip olmadıkları için oy birliği değil oy çokluğu yapıldığına dikkat çekerek, “Konağımıza hizmette herhangi bir aksaklık olmaması personelimizin can güvenliği bizim de en önemli önceliğimiz. Temmuz ayında 16, Ağustos ayında 13 aracın kiralanmasına oy çokluğu vermiştik ancak şimdi gündem olan kiralanacak araçların cinsine dair bilgiye sahip değiliz” ifadelerini kullandı.

Konu ile ilgili CHP’li Konak Meclis üyesi Ahmet Yıldız’ın yaptığı bilgilendirmenin ardından yapılan oylamada kiralama talebi oy birliği ile kabul edildi.

GENEL-YEREL SİYASET GERGİNLİĞİ

Gündemdeki maddelerin oylanmasının ardından dilek ve öneri bölümünde genel-yerel siyaset tartışması yaşandı. 

AK Partili Belediye Meclis üyesi Taner Yıldız, gündem dışı konuşma bölümünde dış siyaset ve Konak dışı konuların konuşulmasına tepki gösterdi.

“KONAK’IN SORUNLARINI İNCELEYELİM, KONUŞALIM”

Artık Konak konuşulsun diyen Yıldız, “Vatandaşlarımız size bu ilçeyi yönetme, bize de denetleme görevi verdiler. Sizin tavrınız bizim tavrımızı belirleyecek biz ısrarlar şunu diyoruz gelin Konak’ın sorunlarını inceleyelim konuşalım. Ne gibi yatırımlar yapılacak? Ne gibi devletten destek alınacak? Ne gibi taşın altına elimizi koyacağız? Dedikçe değerli meclis üyelerimiz konuyu Konak dışına taşıyor. Bugün sizin seçim zamanında verdiğiniz vaatleri konuşalım” çağrısında bulundu.

SEÇİM VAATLERİNİ SORDU

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun seçim vaatlerinin konuşulması gerektiğini belirten Yıldız, seçim vaatlerinin konuşulması gerektiğini belirterek, “Bunların en başında doğal afetler geliyor. Adil kent, eşit yurttaş başkanımızın vaadi… Her mahalle aynı hizmeti alıyor mu? Bence almıyor. Ne kadar yeşil alan yaptık? Engelli bakım merkezleri, çocuk merkezleri, gençlik merkezleri ne durumda? Gıda kıtlığı var diyorsunuz 1000 tanesini niye çöpe attık? Dirençli güvenli kent diyorsunuz, Konak ne durumda? Belediye hizmet binamız ne durumda? diye sordu.

AK Partili Taner Yıldız: Konak hariç her şeyi konuşuyoruz

“ARTIK KONAK’I KONUŞALIM”

Asıl konuşulması gerekenlerin bunlar olduğunu belirten Yıldız, açıklamalarını şu sözlerle noktaladı:

Sıra bunlara gelmedi mi? Bırakın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşsunlar. Bayraklı’yı Bayraklı, Karabağlar’ı Karabağlar konuşsun. Artık biz Konak’ı konuşalım. 6 ay oldu siz de artık tecrübeli bir belediye başkanı oldunuz Lütfen sizden rica ediyorum lütfen Konak’ı konuşalım. Her mecliste Konak hariç her şeyi konuşuyoruz. 

NİLÜFER ÇINARLI MUTLU'DAN SOSYAL MEDYA YANITI

Taner Yıldız’ın açıklamasının ardından söz alan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “keşke sosyal medya hesaplarımızı takip etseydiniz, bu sorularınıza rahatlıkla cevap bulurdunuz” yanıtını vererek, göreve geldiğinden itibaren hayata geçirilen icraatları tek tek anlattı.
 

Bakmadan Geçme