• Haberler
  • İzmir
  • AK Parti’li Uzun’dan Belediye Başkanı Kınay’a TOKİ çağrısı

AK Parti’li Uzun’dan Belediye Başkanı Kınay’a TOKİ çağrısı

Uzun, diğer ilçelerde konutların ya tamamlandığını ya da tamamlanmak üzere olduğunu vurgulayarak, Belediye Başkanı Halil İnay...

Uzun, diğer ilçelerde konutların ya tamamlandığını ya da tamamlanmak üzere olduğunu vurgulayarak, Belediye Başkanı Halil İnay Kınay’a seslendi: “Karabağlar’ın geleceğine engel olmayın.”

Uzun, Aliağa, Seferihisar, Kemalpaşa ve Selçuk ilçelerinde projelerin ilerlediğini, ancak Karabağlar’da 4 kez yapılan itirazlar ve açılan davalar nedeniyle sürecin tıkandığını söyledi. “750 konutun hak sahipleri ihtiyaç sahibi, dar gelirli ve dezavantajlı ailelerden oluşuyor,” dedi.

‘’KENTSEL DÖNÜŞÜM RANTSAL DEĞİL’’

Uzun, Karabağlar Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projelerine karşı çıkmasını eleştirerek, alanın 38 hektarının üniversite kampüsü, 6 hektarının ticaret ve konut alanı, 10 hektarının yeşil alan, 24 hektarının ise sosyal donatı alanı olarak planlandığını belirtti. “CHP zihniyeti, 2009 yılından beri kentsel dönüşüme karşı çıkarak halkımızı korkutmuştur,” dedi.

KARABAĞLAR’DA BİNALAR RİSK GRUBUNDA

Uzun, İzmir’in depreme karşı en riskli binalarının Karabağlar’da bulunduğunu vurguladı ve ekledi: “AK Parti hükümetimizin kararlı iradesiyle halkımızın menfaatleri her şeyin üstünde tutularak hizmetler gerçekleştirildi. Bugün bu hizmetlerden memnun olmayan bir kişi yok.”

‘’İTİRAZ ETMEKTEN VAZGEÇİN’’

Uzun, Kınay’ın itirazlarının 500 bin Karabağlar halkının haklarını koruduğu iddiasını eleştirerek, “Karabağlar halkımıza ne hizmetler verdiniz ki, yapılacak hizmete karşı çıkıyorsunuz? 15 yıldır yönettiğiniz Karabağlar ilçemize bir otel dahi kazandıramadınız,” dedi. Uzun, TOKİ’den hak sahibi olanlara, “Sizi hükümet mağdur etti,” demenin yanlış olduğunu belirterek, Kınay’a itiraz etmekten vazgeçme çağrısında bulundu.

ALİ ÖZKAYA 

Bakmadan Geçme