• Haberler
  • Gündem
  • AK Parti’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş kimdir?

AK Parti’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş kimdir?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş, 53 yaşındadır. Aktaş, Bursa’nın İnegöl ilçesinde doğmuştur. Eğitim hayatını...

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş, 53 yaşındadır. Aktaş, Bursa’nın İnegöl ilçesinde doğmuştur. Eğitim hayatını İnegöl’de tamamladıktan sonra Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olmuş ve yüksek lisansını Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı’nda tamamlamıştır.

Ana mesleği serbest muhasebeci ve mali müşavirlik olan Aktaş, uzun yıllar mobilya sektöründe üst düzey yöneticilik yapmış ve ardından ortaklarıyla birlikte bir mobilya şirketi kurarak ticari hayata adım atmıştır. Aynı zamanda inşaat ve yapı malzemeleri sektöründe faaliyet gösteren bir şirkette ticari faaliyetlerini sürdürmektedir.

Siyasi kariyerine 2002 yılında AK Parti Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olarak başlayan Aktaş, 2004 yılındaki yerel seçimlerde İnegöl Belediye Başkanı seçilmiştir. İnegöl’de ekonomi, ticaret, turizm, sanayi, eğitim, spor, alt ve üst yapı çalışmalarında vizyon projeleri ve marka şehir hedefiyle üç dönem boyunca başarılı bir şekilde İnegöl Belediye Başkanlığı görevini yürütmüştür. Yaptığı farklı alanlardaki projelerle defalarca ‘Yılın Belediye Başkanı’ seçilmiştir.

2 Kasım 2017’de Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gerçekleştirilen olağanüstü oturumda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak atanmış ve 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Ayrıca, Bursa Turizm Tanıtma Birliği ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanıdır.

Aktaş, İngilizce ve Arapça dillerini bilmektedir. Evli olup, 2 çocuk babasıdır.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme