• Haberler
  • Gündem
  • AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum kimdir? Uzmanlık alanı nedir?

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum kimdir? Uzmanlık alanı nedir?

Murat Kurum, 1976 yılında Ankara’da doğdu. Eğitimine Ankara Mimar Kemal Lisesi’nde başladı ve ardından Konya Selçuk...

Murat Kurum, 1976 yılında Ankara’da doğdu. Eğitimine Ankara Mimar Kemal Lisesi’nde başladı ve ardından Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

Mezuniyetinin ardından özel sektörde 2005 yılına kadar çalıştı. Kamuya adım attığında ise TOKİ’de Uygulama Daire Başkanlığı’nda uzman olarak görev aldı. Burada TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü görevini üstlendi.

Emlak Konut GYO AŞ’de 2009’dan 2018’e kadar Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Üyeliği gibi önemli görevleri üstlendi. 2017 yılında Selçuk Üniversitesi’nde Kentsel Dönüşüm alanında yüksek lisansını tamamladı.

2018 yılında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin başlamasıyla birlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ilk kabinede Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak göreve başladı. Bakanlık dönemi boyunca çeşitli projeleri yönetti ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı adı altında görev yaptı.

Kanal İstanbul Projesi gibi büyük projeleri desteklerken, Salda Gölü’ndeki “Millet Bahçesi” projesi çevreciler ve muhalefet tarafından eleştirildi.

Adı sık sık İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçen Kurum, Erdoğan’ın 14 Mayıs seçimlerinde tüm kabine üyelerini milletvekilliğine aday gösterme kararı alması üzerine İstanbul’dan milletvekili adayı oldu.

Murat Kurum seçim kampanyasını, deprem riskine karşı alınacak önlemler kapsamında İstanbul’daki kentsel dönüşüm projeleri üzerine gerçekleştirdi.

6 Şubat depremlerinin ardından, bir süre bölgede kalan Kurum, 11 ildeki 5 milyon 919 bin bağımsız bölümün yerinde incelemesini yaptıklarını, Türkiye’nin en iyi mimarlarıyla çalıştıklarını, deprem bölgesindeki kültür, demografik yapı, doğa, iklim ve çevreyi de içine alacak tasarımla konutları inşa edeceklerini savundu.

14 Mayıs seçimlerinde İstanbul Milletvekili seçilen Kurum, TBMM Çevre Komisyonu başkanlığı görevini yürütüyor.

Murat Kurum, 18 Aralık’ta yapılan “temayül yoklaması”nda, eski Bakan Adil Karaismailoğlu, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile birlikte, en çok tercih edilen isimler arasında yer aldı.

Şengül Kurum ile evli olan Murat Kurum 3 çocuk babası.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme