AK Parti'nin Sudan kökenli adayı

Göksu TEKİN – Aydeniz ÇALIK /YENİ İZMİR – Osmanlı zamanında 1870'li yıllarda ataları Sudan'dan göç etmiş...

AK Parti'nin Sudan kökenli adayı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Göksu TEKİN – Aydeniz ÇALIK /YENİ İZMİR – Osmanlı zamanında 1870’li yıllarda ataları Sudan’dan göç etmiş bir ailenin kızı olduğunu dile getiren Hatice Yıldız Türkmen, Torbalı’da doğduğunu ve 2010 yılından günümüze kadar AK Parti Konak İlçe Kadın Kollarında Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı yaptığını söyledi. AK Parti aday adayı Türkmen İzmir’de birçok STK’da kuruculuk, başkanlık ve yöneticilik yaptığını ifade etti.

“Afrika kökenli Türkleri temsil için aday adayıyım”

Şu anda Afrika kültür dernekleri federasyonunda başkanlık yaptığını söyleyen Türkmen, “Bölgenin sosyal ve ekonomik durumunu çok iyi bildiğim için ve benim gibi Afrika kökenli Türkleri temsil için AK Parti’den milletvekilliğine aday adayı oldum” dedi.

Türkiye’deki göçmen sorununu da yakından bildiğini de belirten Türkmen, aynı zamanda federasyon çatısı altında sonradan evlilik yoluyla, öğrencilik ya da çalışma yoluyla Türkiye vatandaşı olmuş kişilere, uyum çalışmaları yaptığını dile getirdi.

AK Parti aday adayı Türkmen, “Bazı muhalif grupların sonradan vatandaş olmuş kişiler üzerinden iktidara oy atarsanız vatandaşlığınızı elinizden alır algısını yok etmeye çalışıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

İzmir’in zor bir bölge olduğunu bildiğini ifade eden Türkmen, “Hükümetimizin vatandaşlarımızın yanlarında olduğunu gösterme, kadınlara bürokrasi ve vatandaşlık haklarını anlatıp aslında yalnız olmadıklarını dile getiriyoruz” diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme