AK Parti’nin Torbalı adayı açıklanıyor

Ak Parti'nin Torbalı Belediye Başkan adayı çok yakında belli olacak. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yerel...

Ak Parti’nin Torbalı Belediye Başkan adayı çok yakında belli olacak. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yerel seçimlerle ilgili olarak verdiği bilgide AK Parti’nin bazı adaylarının pazar günü açıklanacağını duyurdu. Torbalı adayı Pazar günü açıklanmazsa 15 Ocak’ta açıklanacak. Torbalı’da AK Parti’de 3 aday adayının adaylık için adı geçiyor. Önceki dönem Belediye Başklanı Adnan Yaşar Görmez, önceki dönem İlçe Başkanı Selman Günaydın ve Torbalı Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Erman Çağlar. 3 isimden birinin bu Pazar ya da 15 Ocak’ta açıklanacağı öğrenildi. Konuyla ilgili AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. Çelik’in açıklamaları şöyle:

Cumhurbaşkanımızın seçimlere hazırlık mesaisi yoğun şekilde devam ediyor. Artık adaylarımızın isimleri belirlenmeye başlandı. Adaylarımızın ilk bölümünü bu pazar günü Haliç Kongre Merkezi’nde açıklayacağız. Adaylarımızın ilk kısmının bir bölümü bu pazar olacak. Büyükşehirler ve şehirleri kapsayacak. Diğer adayşar ise 15 Ocak’ta Ankara’da seçim beyannamemizi açıklarken açıklanacak. Sayın Bahçeli ve Sayın Cumhurbaşkanımız gerekli ihtiyaç oldukça gerçekleşiyor. İhtiyaç halinde yapılan, verimli görüşmeler gerçekleştirilen temas oluyor.

GÖRMEZ BİR SEÇİM KAZANDI BİR SEÇİM KAYBETTİ

Ak Parti Adnan Yaşar Görmez’in adaylığında 2014 yılında ilk kez Torbalı Belediyesi’ni kazanmış ancak yine Görmez’in adaylığında 2019 seçimlerini kaybetmişti. Görmez, yeniden seçim kazanmak için aday olmak istiyor. İlçedeki açılış törenlerine ve etkinliklere katılmaya başlayan Görmez, aday adaylığı yarışını başlatmış durumda. 2014 yılında seçim kazanmış olması nedeniyle tekrar aday gösterilmesi mümkün olan Görmez’in 2019 seçimini kaybetmiş olması ise tekrar aday gösterilmemesine neden olabilir.

ÇAĞLAR’IN KAYA İLE AKRABALIK BAĞI VAR

Torbalı Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Özgür Erman Çağlar, İzmir Milletvekili Atilla Kaya’ya yakınlığı ile tanınıyor. İlçenin futbol kulübü olan Torbalıspor’da da başkanlık yapan Özgür Erman Çağlar özellikle gençler tarafından çok sevilen bir isim. Çağlar’ın adaylık için Görmez ile eşit derecede şansı bulunuyor. Milletvekili Atilla Kaya ile olan akrabalık bağı ise Çağlar’ın hem en güçlü hem de en zayıf yanı. 2024 yerel seçimleri için seçim işlerinden sorumlu başkan yardımcılığı görevi verilen Atilla Kaya’nın, etik kaygılarla Çağlar’ın adaylığına sıcak bakmayabileceği konuşuluyor.

GÜNAYDIN VE AKBIYIK ADAYLIKLARINI AÇIKLADI

Geçtiğimiz dönem Ak Parti Torbalı İlçe Başkanlığı yapan Selman Günaydın’da adaylık için ismi geçen siyasetçilerden biri. Ak Parti içinde bir çok görev almış olan Günaydın, aday adaylığı süresince her gün sahada aktif çalışma yürüttü.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme