AKAMİB, ihracat atağını sürdürüyor

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB), ihracat hedeflerini büyütmeye devam ediyor.

UR-GE projeleriyle üye firmalarını küresel pazarlarda rekabetçi hale getirmeyi amaçlayan birlik, bu kapsamda, Birleşik Krallık pazarına yönelik olarak "Mersin Kereste-Palet URGE Projesi" dahilinde Yurt Dışı Pazarlama Faaliyeti düzenledi.

24-28 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen bu etkinlikte 11 Türk firması, Birleşik Krallık’taki 24 ithalatçı firma ile bir araya gelerek önemli iş birlikleri kurma fırsatı buldu.

"BİRLEŞİK KRALLIK, TÜRKİYE İÇİN KRİTİK BİR PAZAR"

Etkinlik çerçevesinde, Londra’da yer alan Southern Comfort ve Covers Timber and Builders Merchants firmaları ziyaret edilerek kereste ve palet sektörüne dair önemli görüşmeler gerçekleştirildi. AKAMİB Başkanı Onur Kılıçer, Birleşik Krallık’ın sektörde Türkiye için kritik bir pazar olduğunu vurguladı. 2024'ün ilk 8 ayında Birleşik Krallık'a gerçekleştirilen ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre %9,5 artış göstererek 286 milyon dolara ulaştığını belirtti. AKAMİB’in toplam ihracatında Birleşik Krallık'ın 10. sırada yer aldığına dikkat çeken Kılıçer, bu pazardaki paylarını daha da artırma potansiyeline sahip olduklarını ifade etti.

Mersin’in kereste-palet ürün grubunda 9 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini belirten Kılıçer, bölgedeki firmaların Birleşik Krallık pazarında yeni bağlantılar kurarak ihracatlarını artırmayı hedeflediklerini söyledi. Kılıçer ayrıca, UR-GE projelerinin Mersin gibi illere büyük katkı sağladığını ve Birleşik Krallık pazarında bu tür projelerle başarılarının artacağını dile getirdi. AKAMİB, önümüzdeki dönemde UR-GE projelerine daha fazla odaklanarak ihracatçılar için güçlü bir altyapı oluşturmayı planlıyor.

Bakmadan Geçme