• Haberler
  • Genel
  • Akaryakıta çifte zam: Benzin ve motorin fiyatları yeniden artıyor!

Akaryakıta çifte zam: Benzin ve motorin fiyatları yeniden artıyor!

Brent petrol fiyatlarındaki artış sebebiyle benzin ve motorin fiyatlarında bu hafta yeni zamlar kapıda. 9 Ekim Çarşamba gece yarısından itibaren uygulanacak zamlarla birlikte güncel fiyatlar merak ediliyor. İşte il il yeni fiyatlar… 

Petrol fiyatlarındaki artış, akaryakıt fiyatlarına da yansımaya devam ediyor. Yapılan açıklamalara göre, benzin ve motorin fiyatlarında bu hafta içinde yeni zamlara gidileceği öngörülüyor. Tabelaların önümüzdeki iki gece yarısı peş peşe değişmesi bekleniyor; önce motorin ardından da benzin fiyatları artış gösterecek.

9 Ekim Çarşamba gecesi motorin fiyatlarına 1 lira 55 kuruşluk bir zam yapılması planlanırken, 10 Ekim Perşembe gecesi de benzine 1 lira 26 kuruşluk bir artış bekleniyor. Ancak, bu zam oranlarının Brent petrol fiyatları ve vergilerdeki değişikliklere bağlı olarak değişebileceği ifade ediliyor.

Akaryakıta çifte zam: Benzin ve motorin fiyatları yeniden artıyor!

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye’de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payı eklenerek KDV hariç rafineri satış fiyatı belirleniyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve döviz kurları dikkate alınarak hesaplanıyor.

Akaryakıta çifte zam: Benzin ve motorin fiyatları yeniden artıyor!

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul Avrupa Yakası:

- Benzin: 42.93 TL
- Motorin: 42.74 TL
- LPG: 25.13 TL

İstanbul Anadolu Yakası:

- Benzin: 42.81 TL
- Motorin: 42.67 TL
- LPG: 24.59 TL

Ankara:

- Benzin: 43.31 TL
- Motorin: 43.22 TL
- LPG: 25.14 TL

İzmir:

- Benzin: 43.76 TL
- Motorin: 43.74 TL
- LPG: 25.04 TL


 

Bakmadan Geçme