Akran zorbalığına MEB el attı!

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan okullarda akran ve siber zorbalığa karşı yeni genelge yayınladı.

Son yıllarda artan akran zorbalığı ve siber zorbalık sorununa karşı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni önlemler alıyor. Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde yayımlanan genelge ile okullarda akran zorbalığı, siber zorbalık ve her türlü şiddetin önlenmesi için kapsamlı çalışmalar başlatıldı.

MEB'DEN ŞİDDETİN ÖNLENMESİNE YÖNELİK EĞİTİM VE ÖNLEMLER

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge, fiziksel, cinsel, duygusal, psikolojik, ekonomik, siber ve dijital şiddet türlerinin yanı sıra akran zorbalığı ve siber zorbalık gibi olumsuz davranışların önlenmesine yönelik bir kılavuz niteliği taşıyor. "Okullarda Şiddetin Önlenmesi" başlıklı genelge kapsamında, tüm okul yöneticileri ve eğitim kurumları çalışanları, şiddetin önlenmesine yönelik hizmet içi eğitim alacak.

OKULLARDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ İÇİN ALINACAK TEDBİRLER

Genelgede, okullarda şiddetin önlenmesi için dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar şu şekilde sıralandı:

  1. Risk Faktörlerinin Belirlenmesi ve Önlem Alınması: Okullarda şiddete neden olabilecek risk faktörleri tespit edilerek, gerekli tedbirler alınacak. Okul güvenliğiyle ilgili belirlenen öncelikli durumlar ise derhal ilgili birimlere ve kolluk kuvvetlerine bildirilecek.
  2. Okul-Aile İşbirliğinin Güçlendirilmesi: Şiddetin önlenmesi için okul ve aile işbirliğine önem verilecek. Velilerin desteği sağlanarak, çocukların eğitim sürecinde daha güvenli bir ortamda bulunmaları hedeflenecek.
  3. Araç-Gereç ve Personel Desteği Sağlanacak: Genelge kapsamında şiddetin önlenmesine yönelik çalışmalara araç-gereç, ulaşım, bütçe ve personel desteği verilecek. Bu destekler sayesinde okullarda daha etkili önlemler alınabilecek.

Bakmadan Geçme