Akşener ve Yavaş deprem bölgesinde

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte, Kahramanmaraş’taki Afet Koordinasyon Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Akşener ve Yavaş deprem bölgesinde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Deprem bölgesine ziyaretlerini sürdüren Meral Akşener, bugün Mahsur Yavaş’la birlikte, belediyenin Kahramanmaraş’taki Afet Koordinasyon Merkezi’ne geldi. Akşener’e, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın da eşlik etti.

Merkezdeki çadırları ve yemekhaneyi gezen Akşener, depremzedelerle bir araya geldi. Akşener, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin berber ve çamaşırhane olarak kullanılan seyyar otobüsünü de inceledi. Akşener, çadır kentte sohbet ettiği çocuklara tablet hediye edeceğini söyledi. Akşener, çadır kentte kalan kadınlara herhangi bir sorun yaşayıp yaşamadıklarını sordu. Bir kadın, “Kocam fabrikada çalışıyor ama maaş daha yatmadı. İki tane çocuğum var. Muhtarımızın yanına gittik, ‘Hani, verdiğiniz bir şey yok’ diye, hiç ilgilenen olmadı” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Akşener’e, gezici hamam olarak düzenledikleri mobil araçları Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş’a gönderdikleri bilgisini verdi.

Depremzedelerin kaldığı çadırları da ziyaret eden Akşener, çadırda yaşayan bir kadınla sohbet etti. İlk yardım çadırlarında sağlıkçılardan bilgi alan Meral Akşener ve Mansur Yavaş, daha sonra çadırkentteki yemekhanede depremzede ve görevlilerle birlikte yemek yedi.

“İKİNCİ TURDA ROZETİMLE GEZİYORUM. ÇÜNKÜ 14 MAYIS’TA BİR SEÇİM VAR”

99 depremini ailesiyle birlikte yaşadığını belirten Akşener, “O depremde, 3 aylık iktidarın Bayındırlık Bakanı olan Koray Aydın da yanımızda. Depremzedeyim, o deprem felaketinde nasıl çalışıldığını, nasıl çalışılması gerektiğini ortaya koyan bakanımızla beraber biz, 72 saat sonra depremden zarar gören bütün il ve ilçeleri dolaştık. Deprem oldu, 37 milletvekilimizin tamamı, başkanlık divanının tamamı, herkes sahaya gitti ve oradan geri bildirimler başladı. Orada çalışırken kesinlikle oculuk, buculuk yapmadan çalışıldı. Biz, devletin kurumlarının, yani iktidarın yapması gereken işleri de iktidara ilettik. AFAD’la ilgiliyse AFAD’a ilettik. İlgili bakanlık hangisiyse ona ilettik. Bizim hedefimiz, bir kişinin canının kurtarılması için ne gerekiyorsa yapmak üzerineydi ve ona devam ettik. Gezdiğimiz hiçbir yerde rozet takmadık. İkinci turda rozetimle geziyorum. Çünkü 14 Mayıs’ta bir seçim var. İster deprem bölgesi ister deprem bölgesi dışında kalan her bir alanda yaşayan yurttaşımız bir karar verecek” diye konuştu.

“ASRIN FELAKETİNE, İKTİDAR ELİYLE DÖNÜŞTÜ”

İlk gördükleri manzaranın büyük bir afet olduğunu vurgulayan Akşener, “Ama beceriksizlikler yüzünden, hazırlık edilmemesi yüzünden, doğru düzgün koordinasyonun yapılamaması; bütün bunların neticesinde ciddiyetsizliğin, liyakatsizliğin somut bir hali olarak hızlı organize olamamanın getirdiği bir sonuç. Asrın afeti diyebiliriz adına. Ama asrın felaketine, insan eliyle, iktidar eliyle dönüştü. Mesela o sabah Sayın Erdoğan, en geç 8’de bütün partilerin genel başkanlarını toplasaydı, fikirlerini alsaydı; birleştiren, bir araya getiren, gücü birleştiren, imkanları birleştiren bir tutum alsaydı çok daha hızlı ayağa kalkardık. Mesela bütün belediye başkanlarını, yani ‘Bu Millet İttifakı’nın, öbürü Cumhur İttifakı’nın’ demeden, ‘Şu siyasi partinin, bu öbür siyasi partinin’ demeden, devletin imkanlarıyla, devletin kurumlarının imkanlarını iktidar yönetir. Oradaki görev, böyle durumlarda ayrıştırmamak üzerinedir. Sayın Mansur Yavaş başta olmak üzere bütün büyükşehir belediye başkanlarını -ister Cumhur’un ister Millet İttifakı’nın olsun- bir araya toplar ve birbirinizle dayanışma içinde, merkezi bütçenin imkanlarıyla belediyenin imkanlarını yan yana getirebilseydi, yine çok hızlı bir toparlanma, organize olma hali olurdu. Yani afet, felakete dönüşmeyebilirdi” dedi.

“GÖLCÜK DEPREMİNDE 40 GÜN SONRA PREFABRİK EVLER YAPILDI”

Akşener, “İlk geldiğimde gördüklerimin üzerine bugün gördüklerim gerçekten göğsümü kabarttı. Kendimi çok iyi hissettirdi. Çünkü felaket yaşayanlar, buna maruz kalanlar o dönemi unuttuğunu zanneder ama ilk tetiklenmede ortaya çıkar. Bunu iktidarın yapması gerekiyordu. Belediyelerin yapması gereken iş başka ama el ele tutuşulduğu zaman bu imkanlar artarak gider” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme