Alaçatı'nın kurtuluş gururu!

Alaçatı'nın işgalden kurtuluşunun 102. yılı düzenlenen törenle kutlandı

15 Eylül, Alaçatı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı, Alaçatı Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törenle kutlandı. Törene, Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Garnizon Komutanı Albay Erol Dağdeviren, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Şen, Çeşme Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Emre Erdemir, Çeşme Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Binbaşı Akın Satkan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yavuz Yaşar, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları temsilcileri, daire amirleri, gaziler ve Alaçatılı vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumlarıyla başlayan tören, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli’nin günün anlam ve önemine dair konuşmasıyla devam etti.  

Denizli, konuşmasında şunları ifade etti:

“102 yıl önce bugün, bu topraklarda büyük bir mücadele verildi. 9 Eylül İzmir’imizin, 15 Eylül Alaçatı’mızın kurtuluşu… Her iki gün de bağımsızlık için verilen o büyük mücadelenin, fedakârlığın ve kararlılığın simgesi.

Bundan tam 102 yıl önce, atalarımızın bu vatan için canla başla verdikleri mücadele sayesinde bu topraklar düşman işgalinden kurtuldu. O gün gösterilen milli birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu sayesinde bugün bu topraklarda özgürce, barış ve huzur içinde yaşıyoruz.

Bugün Alaçatı’mızda, Çeşme’mizde, güzel İzmir’imizin her köşesinde bu onurlu mücadelenin kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve tüm milli mücadele kahramanlarımızı saygı, minnet ve özlemle anıyorum.

Onların bizlere bıraktığı bu emaneti daha ileri taşımak için bizler de var gücümüzle ve kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz. Kültürümüzü tarihimizle birlikte yaşatıyor, gelecek nesillere aktarıyoruz. Onların fedakârlıklarının değerini bilmek ve bu toprakları daha güzel bir geleceğe taşımak hepimizin boynunun borcu.

Unutmayalım! Onlar özgür ve bağımsız bir Türkiye hayal etti, bize düşen de o hayali yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmaktır. Her adımımızda, her kararımızda bu mirası gözümüz gibi sakınmalı ve ona sahip çıkmalıyız.

Alaçatı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılını kutluyor, hepinize teşekkür ediyorum.”

Konuşmanın ardından, Çeşme Belediyesi halk oyunları grubunun gösterileriyle tören devam etti.

Gösteriden sonra, Çeşme Belediye Bandosu eşliğinde şehitlik anıtına kadar yapılan kortej yürüyüşünde, en önde temsili Türk bayraklı atlı bir binici yer aldı. Kortej, Alaçatı Şehitlik Anıtı önünde saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve Atatürk anıtına karanfil sunulmasıyla sona erdi.

Bakmadan Geçme