• Haberler
  • Genel
  • Alaçatı'da kültür, sanat ve gastronomi buluşuyor

Alaçatı'da kültür, sanat ve gastronomi buluşuyor

2018 yılından bu yana her yıl Alaçatı'da yapılan Tasting Alaçatı, bu yıl 4. kez düzenleniyor. 27-29...

Alaçatı'da kültür, sanat ve gastronomi buluşuyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2018 yılından bu yana her yıl Alaçatı’da yapılan Tasting Alaçatı, bu yıl 4. kez düzenleniyor. 27-29 Mayıs arasında yapılacak etkinliğin bu yılki teması “Toprağı Koru” olacak

2018 yılından bu yana her yıl doğanın içinde, bağlarda, bahçelerde, çiftliklerde ve Alaçatı’nın en özel işletmelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen 4. Tasting Alaçatı, bu yıl ‘Toprağı Koru’ teması ile 27-28-29 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleşiyor.

PROGRAM YOĞUN

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Butik ve sürdürülebilir turizmin parlayan yıldızı yeryüzündeki cennet Çeşme’de binlerce yıllık kadim kültürün sofralara yansımalarını paylaşacağımız etkinliğimizde, tüm dünyanın odak noktası haline gelen “Toprak” temasında ‘Toğrağın altını iyileştirmek, toprağın üstünü korumak, atık yönetimi, permakültür, kompost, bilinçli tüketim, etik üretim, kaynakların doğru kullanımı’ konuları çerçevesinde zengin bir program içeriği sunuluyor” diye konuştu.

HEDEF: SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM

Alaçatı Turizm Derneği, Alaçatı Sanat Kültür Derneği olmak üzere, gazeteciler, kanaat önderleri ve Çeşme Belediyesinin de desteklediği Tasting Alaçatı aynı zamanda işletmecilerin de ortaklığıyla gerçekleştiriliyor. Başkan Oran üç gün sürecek Tasting Alaçatı için ‘Tasting Alaçatı’nın bölgemize kültür, sanat ve gastronomi anlamında katkısı büyük’ diyerek Ege’nin yerel ürünleri ve üreticileriyle yeme-içme kültüründeki önemini arttırmaya ve sürdürülebilir turizme katkı sağlamaya çalıştığının altını çiziyor.

BU YIL NELER OLACAK?

Tasting Alaçatı kapsamında bu yıl sanat kategorisinde uluslararası alanda tanınmış ilk sanatçılarından opera sanatçısı, tiyatrocu ve ressam Semiha Berksoy ‘toprağımızın yetiştirdiği global sanatçımız’ olarak anılacak. 26 Mayıs Perşembe akşamı ise özel görüntüler ile Tosca Operası Özel Gecesi yapılacak.

KATILIM NASIL OLUYOR?

Özel konukların katılacağı Tasting Alaçatı’nın renkli geçmesi bekleniyor. Tasting Alaçatı’ya katılım için mutlaka rezervasyon gerekiyor. Yemeklerin tadına bakmak, özel atölyeler deneyimlemek, ilginç etkinliklere katılmak ve Alaçatı’nın tadını çıkarmak için organizasyon öncesinde program yapmak gerekiyor. Katılımcılar www.tastingalacati.com üzerinden etkinlik bilgilerinde yer alan ilgili rezervasyon numaralarını arayarak bilgi alabiliyor ve kayıt yaptırabiliyorlar. HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme