Aleyna Tilki siber saldırıya uğradı

Ünlü şarkıcı Aleyna Tilki'nin kişisel bilgileri, kimlik verileri ve adres bilgileri, İ. Y. adlı bir saldırgan tarafından ele geçirildi.

Saldırgan, Tilki’nin babasına ve asistanına bu bilgileri iletmekle kalmayıp, aynı zamanda bilgileri 3. şahıslarla paylaşmakla da tehdit etti.

Sabah'tan Arzu Kaya'nın haberine göre, İ. Y., Instagram üzerinden Tilki’nin babasına mesaj atarak, "Kızınızın önemli bilgileri hacklenmiş" diyerek kişisel verileri paylaşmış, ardından bu bilgileri Tilki’nin asistanına e-posta yoluyla göndermiş. Tilki, durumdan haberdar olduktan sonra avukatı aracılığıyla savcılığa başvuruda bulundu.

‘’İFŞA’’ NOTUYLA PAYLAŞILDI 

Aleyna Tilki'nin avukatı, dilekçesinde şarkıcının kişisel verilerinin hukuka aykırı olarak ele geçirildiğini ve bu durumun organize bir suç örgütü tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. Dilekçede, “Kişisel verilerin ifşasıyla Tilki ve ailesi maddi menfaat elde etme amacıyla tehdit edilmektedir” ifadelerine yer verildi.
Ayrıca, bir Instagram hesabından Tilki’nin bilgileri açıkça paylaşıldı ve bu durum aileye bildirildi. Dilekçede, ayrıca bir YouTube videosunda ve başka bir Instagram hesabında da Tilki’nin bilgileri "ifşa" notuyla paylaşıldığı belirtildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, şikayet üzerine soruşturma başlattı. Hesap sahibinin İ. Y. olduğu tespit edildi. Şüpheli, hesabın kendisine ait olduğunu ancak çalındığını öne sürdü. Ancak savcılık, şüphelinin bu savunmasına itibar etmedi ve Tilki’nin kişisel verilerini hukuka aykırı şekilde ele geçirip paylaştığını belirledi.
İ. Y. hakkında, “Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak” suçundan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bakmadan Geçme