Ali Babacan: Emekliler bu yılı hiç unutmayacak!

DEVA Partisi İzmir Karabağlar İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına DEVA Partisi Ali Babacan, DEVA Partisi İzmir...

Ali Babacan: Emekliler bu yılı hiç unutmayacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

DEVA Partisi İzmir Karabağlar İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışına DEVA Partisi Ali Babacan, DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, İl Başkanı Serap Karaosmanoğlu, ilçe belediye başkan adayları ve vatandaşlar katılım gösterdi.

”EMEKLİLER BU YILI HİÇ UNUTMAYACAK”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan açılışa eşi Zeynep Babacan ile katılım gösterdi. Babacan, açılış konuşmasında terörün çözülebilmesi için kök sebeplere inilmesi gerektiğini vurgulayarak açıklamasına şöyle devam etti:

Sosyoekonomik sorunların çok önemli olduğunu biliyoruz. Mesele terörse, kapsamlı bir çalışmanın çok önemli olduğunu söylüyoruz ve bunu söylemeye devam edeceğiz.

Dün akşamki kabine toplantısının ardından Sayın Erdoğan, Türkiye’nin beklediği müjdeyi verdi ve şöyle dedi: ‘2024 yılı emeklilerimizin yılı olacak’. Gerçekten emeklilerimiz 2024 yılını hiç unutmayacak. Çünkü 2024 yılı, barınma ve temel gıda ihtiyaçlarının bile karşılanamayacağı bir yıl olacak. Sayın Erdoğan ekonomist olduğunu söylüyor, ancak sen hesap kitap bilmiyor musun? TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranı yüzde 65, ancak bağımsız araştırmalar enflasyon için yüzde 127 diyor. Çarşıya pazara inen emeklilerimiz ise enflasyonu en az katı olarak hissediyor. Enflasyon yüzde 65 diyor ancak müjdeli haber diye memur emeklisine yüzde 49, işçi ve bağ kur emeklisine yüzde 42 zam yapıyor.

”EN ZORLU DÖNEMİ YAŞIYORUZ”

En düşük emekli maaşlarıyla ilgili de konuşan Babacan, ‘‘En düşük emekli maaşı alan vatandaşlarımız 7 bin 500 lira alırken 10 bin lira alacak. Yüzde 33 artış yaşadı. Emekliler, 2024 yılını gerçekten hiç unutmayacak. Erdoğan’ın dediği gibi, 2024 emeklilerin yılı olacak. Bu kararını açıklarken fedakarlık yaptığını ve 200 milyar liralık bir maliyetin doğduğunu söyledi. Merkez Bankası’na karşılıksız para basılıp ödenen rakam ne kadar biliyor musunuz? 800 milyar sadece bu yıl bütçeye koydukları faiz ödemesi ise 1 trilyon 254 milyar. Akıl alır gibi değil, ekonomimiz şu an yakın tarihin en zorlu dönemini yaşıyor. Emeklilerimiz başta olmak üzere, Türk parasıyla maaş alan tüm vatandaşlarımız fakirleşmiş durumda. Yoksulluk gün geçtikçe derinleşiyor’’ dedi.

”HÜKÜMET ÜLKENİN GERÇEKLERİNDEN KOPTU”

Türkiye’de okula giden 5 lise öğrencisinin 1’inin haftada en az bir kere öğün atladığını söyleyen Babacan, hükümetin halktan fedakarlık beklediğini ancak hükümetin tasarrufa gitmediğini vurguladı. Babacan, ‘‘hükümet halktan ve bu ülkenin gerçeklerinden koptu. Erdoğan ne zaman Keçiören’deki apartman dairesinden saraya taşındı, halkın sorunlarını unuttu. Etrafını çevreleyen çıkar kümesi, Erdoğan’ın kafasını kaldırıp ülkenin sorunlarını görmesine izin de vermiyor. Tam 11 yıl bu ülkenin ekonomisinin başında olan bir şey, yarından bugünlere daha güzel olacak diyebilsem. Sürekli hukuk ve adalet olmadan ekonominin düzeltilemeyeceğini söylüyoruz. Adalet aynı zamanda sosyal adalet ve fırsat eşitliği demek, onların düzelmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. İyi ki DEVA var, iyi ki kurmuşuz diyoruz. Genel seçim döneminde muhalefetle aynı masaya oturduk, masadan kalktıktan sonra tekrardan yine iyi ki DEVA’yı kurduk diyoruz’’ şeklinde konuştu.

”KİMSEYİ ALDATMADIK”

Genel seçimde Erdoğan’ın helalinden kazanmadığının altını çizen Babacan, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Seçimlerde önce doları 18 lirada tutup, seçimin ardından 30’a çıkarmak halkı aldatmak değil midir? Seçime giderken Merkez Bankası’nın faizini yüzde 8,5’a düşürüp, seçimin ardından yüzde 42,5’a çıkarmak halkı aldatmak değil de nedir? Hamdolsun biz kimseyi aldatmadık. Her şeyi doğru konuştuk. Erdoğan helalinden kazanmadı. Yerel seçimlerde de hangi ilde ve ilçede belediye başkanı çıkarırsak DEVA’nın belediyeciliğini halkımız görecek. Böylece teşkilatımızın emeğinin ülke yönetimindeki yansımalarını göreceğiz. Genel seçimlere giderken de heybemiz daha dolu olacak. Ülkemize laik yönetim anlayışını yerel de de göstereceğiz.

Aysun Güler

 

Bakmadan Geçme