• Haberler
  • İzmir
  • Ali Engin: CHP 30 yıldır aynı tüzükle devam ediyor

Ali Engin: CHP 30 yıldır aynı tüzükle devam ediyor

Yeni İzmir Gazetesi’nden Şaha Çimen’in haberine göre, Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen CHP Narlıdere ilçe olağan...

Ali Engin: CHP 30 yıldır aynı tüzükle devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni İzmir Gazetesi’nden Şaha Çimen’in haberine göre, Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen CHP Narlıdere ilçe olağan kongresinde geçtiğimiz günlerde yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırılan Narlıdere belediye başkanı Ali Engin söz alarak partisine dair önemli açıklamalarda bulundu.
Konuşmasına Narlıdere’de gerçekleşen CHP ilçe başkan adaylarına başarılar dileyerek başlayan Narlıdere belediye başkanı Ali Engin, mayıs ayında gerçekleşen seçimlere dair konuştu.

Seçimi kaybettik, bunu kabul ediyoruz’

Mayıs ayında cumhuriyet tarihindeki en önemli seçimlerinden birini yaşadık diyen Engin, devamında şunları söyledi:
” Toplumun, %48′ ı Cumhuriyet Halk Partisine oyunu verdi. Cumhuriyet tarihindeki en yüksek oy olabilir. Seçimi kaybettik. Hepimiz siyasetçiyiz ve bu gerçeği kabul ediyoruz. Çünkü büyük bir ekonomik felaket var. Geleceğe, gençlerimize dair umutsuz bir hava söz konusu. İşsizlile, evsizlikle ilgili sorunlarımız var. Buna ilişkin mevcut hükümetin tüm bunlara dair hiçbir umut vaat etmemesi ve bunu gösteriyorlar”

‘ Değişim yapmamız lazım’

Ülkenin içinde bulunduğu kötü durumdan kurtuması için ne yapılacağına dair konuşan Engin, çözümü şöyle belirtti:

” Genel başkanımız bana göre yol haritasını bana açıkladı. Gemiyi sağlam limana çekeceğiz. Ne zaman çekeceğiz? Günler torbalara girmedi. 6 Ay sonra CHP’de adayları belirleyeceğiz. Bu açıdan değişim başlamıştır. Değişim kaçınılmazdır. Bundan geriye gitmek mümkün değildir. Değişimle alakalı bize yöneltilen eleştirilere saygı duyuyorum. Biraz bekleyerek, sabrederek bu değişimin olacağına inanıyorum. Partinizin bu kapasitesi vardır. Öncelikle Cumhuriyet Halk Partisindeki kafa karışıklığını ortadan kaldırmak gerekiyor. Bizim en büyük eksiklerimizden biri de tüzük değişikliği yapmayışımızdır. Biz en son 30 yıl önce tüzük değişikliği yapmışız. Bu yenilikçi bir parti için bir ayıp. Dünya değişti biz hala aynıyız. Bunların değişmesi lazım. Biz CHP’ler kariyer yapmak için yola çıkıyoruz. Gençlerimizin, insanlarımızın sorunlarını, ihtiyaçlarını yok edecek çözüm önerisi duymuyorum. Biz asıl gündemi kaçıyoruz. CHP değişecek, güçleşecek. Çünkü başka çözümünüz yok.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme