• Haberler
  • İzmir
  • Aliağa'da 45 yıllık mülkiyet sorunu çözüme kavuşuyor

Aliağa'da 45 yıllık mülkiyet sorunu çözüme kavuşuyor

İzmir-Aliağa'nın Kültür Mahallesi Cici Sokak'ta 45 yıldır devam eden mülkiyet sorunu, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ın girişimleriyle nihayet sona eriyor.

Daha önce orman arazisi olarak geçen, ancak son çalışmalarla 2B statüsüne alınan Cici Sokak'taki 134 taşınmazın tapu alımına ilişkin tebligatlar, düzenlenen bir programla hak sahiplerine teslim edildi.

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen programa; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Tansu Kaya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir İl Müdürü Halit Ergin, Milli Emlak Daire Başkanı Ali Aykut Tenğerli, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileri ile Beşkardeşler Köylüleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Haşim Atmaca ve dernek yöneticileri katıldı.

 "45 Yıllık Hayal Gerçek Oldu"

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, programın açılış konuşmasında, uzun süredir devam eden mülkiyet sorununun çözümüne yönelik atılan adımlar hakkında bilgi verdi. Acar, "45 yıldır süregelen bir hayalin son aşamasına geldik. Bu toprakların tapusunu alma hayaliyle yaşadık. Yaklaşık dört yıl önce Kültür Mahallesi Cici Sokak orman arazisi olarak geçiyordu. Orman Bölge Müdürlüğümüzün çalışmaları sonucunda bu alan 2B kapsamına alındı ve kadastro işlemleri tamamlanarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Müdürlüğü'ne devredildi. Yaklaşık bir yıl süren kıymet takdir çalışmalarıyla değer tespiti yapıldı. Bu süreçte Hamza Başkanım ve Ceyda Vekilimiz değer tespitlerinin düşürülmesinde yardımcı oldular. Tebligatlar hak sahiplerine elden veya posta yoluyla ulaştırılacak. Vatandaşlarımız, tebligat sonrası üç ay içinde ilgili kuruma başvurarak tapularına kavuşabilecekler. Hepimize hayırlı olsun" dedi.

"Cici Sokak, Aliağa'nın En Değerli Bölgelerinden Biri Olacak" 

Aliağa'da 45 yıllık mülkiyet sorunu çözüme kavuşuyorAK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ise konuşmasında, Cici Sokak'ın tapu sorununun çözülmesiyle bölgenin daha da değer kazanacağını belirtti. "İnanıyorum ki hak sahiplerimiz tapularını aldıktan sonra, Cici Sokak sosyal donatı alanlarıyla Aliağa’nın en değerli bölgelerinden biri haline gelecek. Tapular dağıtılırken inşallah yine hep beraber olacağız" dedi.

"Allah, Hanenizde Huzurla Yaşamayı Daim Etsin"

Aliağa'da 45 yıllık mülkiyet sorunu çözüme kavuşuyorAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da, bu uzun soluklu sorunun çözümünde emeği geçenlere teşekkür etti. "Aliağa'da bu sorunun çözümünde canla başla çalışan il müdürlüğümüze ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'a teşekkür ediyorum. Sabırla beklediğiniz için siz değerli hak sahiplerine de ayrıca teşekkür ediyorum. Allah, hanenizde huzurla yaşamayı daim etsin" ifadelerini kullandı.


 

Bakmadan Geçme