• Haberler
  • Spor
  • Aliağa Petkimspor, eleme maçlarına başlıyor

Aliağa Petkimspor, eleme maçlarına başlıyor

Aliağa Petkimspor, Basketbol Şampiyonlar Ligi (BCL) elemelerinde Avrupa'daki ilk sınavına çıkmak üzere hazırlıklarını tamamladı.

Aliağa Petkimspor, Basketbol Şampiyonlar Ligi (BCL) elemelerinde Avrupa'daki ilk sınavına çıkmak üzere hazırlıklarını tamamladı. İzmir temsilcisi, yarından itibaren Antalya'da gerçekleştirilecek eleme maçlarında gruplara kalmak için mücadele edecek.

Basketbol Şampiyonlar Ligi’ne yükselmek için 24 takımın yer aldığı eleme aşamasında 4 takım, normal sezon biletini kapma hakkı elde edecek. Turnuva, 6 takımdan oluşan 4 grup şeklinde düzenlenecek. Aliağa Petkimspor, Hollanda’nın Den Bosch takımıyla oynayacağı maçta galip gelmesi halinde yarı finale yükselecek. Yarı finalde 19 Eylül Perşembe günü Fransız ekibi Cholet Basket ile karşılaşacak olan İzmir ekibi, bu maçı da kazanırsa 21 Eylül Cumartesi günü finale çıkacak. Eğer elemeleri başarıyla geçerse, Aliağa Petkimspor 1 Ekim’de başlayacak Şampiyonlar Ligi normal sezonunda B Grubu’nda mücadele edecek. Bu gruptaki rakipleri ise Unicaja (İspanya), Filou Oostende (Belçika) ve King Szczecin (Polonya) olacak.

ELEMELERİ GEÇEMEDİĞİ TAKDİRDE İZLEYECEĞİ YOL

Elemeleri geçemezse, Aliağa Petkimspor Avrupa yolculuğuna FIBA Europe Cup’ta devam edecek. Bu durumda, İzmir temsilcisi D Grubu’nda yer alacak ve rakipleri Anwil Wloclawek (Polonya), Dinamo Banco di Sardegna (İtalya) ve elemelerden gelecek bir takım olacak. 

Bakmadan Geçme