Aliağa yolcu iskelesi için start verildi 

Aliağa Belediyesi ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi iş birliğiyle projelendirilen Aliağa Yolcu İskelesi'nin inşaat çalışmaları başladı.

Aliağa Belediyesi ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi iş birliğiyle projelendirilen Aliağa Yolcu İskelesi’nin inşaat çalışmaları başladı. Yeni iskele, Aliağa’yı Kuzey Ege’nin önemli turizm merkezlerinden biri haline getirmeyi hedefliyor ve birçok Ege Adası’na düzenlenecek vapur seferleriyle deniz yoluyla ulaşımı kolaylaştıracak.

Yalı Mahallesi Su İskelesi’nde gerçekleştirilen proje, toplam 26 bin 877 metrekarelik bir alanı kapsıyor. Bu alanın 5 bin 320 metrekarelik kısmı iskele alanı olarak ayrılırken, 8 bin metrekare park alanı, 11 bin 151 metrekare otopark ve yol alanı, 2 bin 136 metrekare fuar, piknik ve eğlence alanı, 264 metrekare ise yeşil alan olarak planlandı.

"ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK"

Projenin Aliağa’nın hem ekonomisine hem de sosyal yaşamına büyük katkılar sağlayacağını vurgulayan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Aliağamıza ulaşmak için artık bir yol daha var. Yalı Mahallesi’nde Su İskelesi olarak bilinen bölgede bugün itibariyle Aliağa Yolcu İskelesi’nin çalışmalarına başladık. Başta Midilli Adası olmak üzere birçok Ege Adasına Aliağamızdan seferler düzenlenecek. Yine bu iskele sayesinde Aliağamıza deniz yolu ile ulaşım da sağlanmış olacak. Aliağa Yolcu İskelesi, hem ülke ekonomisine hem de Aliağa esnafımıza önemli katkılar sağlayacak. 2025 yılının ilk çeyreğinde bitirmeyi hedeflediğimiz projemiz Aliağamıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

LEYLA BİLGİ 

Bakmadan Geçme