Allı Turnalar Söke Ovası’na renk kattı

  Sezon hazırlıkları başlayan Aydın’ın önemli tarım bölgelerinden Söke Ovası’nda, tarlaların tuzluluğunu azaltmak için yapılan yıkama...

Allı Turnalar Söke Ovası’na renk kattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Sezon hazırlıkları başlayan Aydın’ın önemli tarım bölgelerinden Söke Ovası’nda, tarlaların tuzluluğunu azaltmak için yapılan yıkama uygulamaları başladı. Bu uygulamanın ardından araziler suyla kaplanırken, yüzlerce allı turna tarlalara indi ve ince bacakları ve uzun boyunları ile balerin gibi süzülerek görsel bir şölen oluşturdu.

Haber

Söke Ovası’nın doğal güzelliklerini ortaya çıkaran Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği Başkanı Bahattin Sürücü, çiftçilerin tarla yıkama işlemini tuzluluğu önlemek veya azaltmak için gerçekleştirdiğini belirtti. Bu uygulama, tarlaların suyla dolması sonucu kuşların ilgisini çekti ve sucul omurgasızlarla beslenen allı turnalar tarlalarda uyuyup dinlenirken çevreden geçenler harika manzaralar ile karşılaşıyor. Bu durum doğa fotoğrafçılarının objektifine de takıldı.

Haber

“SU KRİZİ UYARISI”

Sürücü, suyun tüm canlılar için önemli olduğunu vurgulayarak su kaynaklarının korunması gerektiğine dikkat çekti. Flamingoların burayı tercih etmesinin nedeninin su olduğunu belirten Sürücü, suyun tarlalara ve kuşlara hayat verdiğini söyledi. Ancak, suyun akılcı bir şekilde kullanılmaması durumunda iklim değişikliği nedeniyle kuraklıklar ve su kriziyle karşı karşıya kalınabileceğini belirterek, suyun yokluğunda yaşamın da mümkün olmadığını vurguladı.

 

 İHA

(E.S.)

Haber

Haber

Bakmadan Geçme