• Haberler
  • Gündem
  • Alper Gezeravcı uzayda geçireceği 14 günde neler yapacak?

Alper Gezeravcı uzayda geçireceği 14 günde neler yapacak?

Uzayda geçirecekleri 14 günlük süreç, bilimsel deneylere odaklanacak. Falcon 9 roketi ve Dragon kapsülü, 4 kişilik...

Uzayda geçirecekleri 14 günlük süreç, bilimsel deneylere odaklanacak. Falcon 9 roketi ve Dragon kapsülü, 4 kişilik mürettebatıyla birlikte uzayda bulunuyor. Yarın öğle saatlerinde Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlenmeleri planlanıyor, bu süreçte ekip, uzay istasyonundaki 7 astronot tarafından karşılanacak.

Uzay yolculuğu başladığı andan itibaren bilimsel çalışmalar hemen başladı. Uzay istasyonunda geçirecekleri 14 gün boyunca, mikro yer çekimi ortamında çeşitli deneyler gerçekleştirecekler. Bu deneyler, uzay uçuşunun insan sağlığı ve hastalıkları üzerindeki etkilerinden, yeni nesil alaşımlara kadar geniş bir yelpazede olacak. Alper Gezeravcı, biyoloji, tıp, malzeme bilimi ve genetik alanlarında 13 bilimsel deneye imza atacak.

Bu önemli görev, TÜBİTAK Uzay, Axiom Space ve NASA işbirliğiyle koordine ediliyor. Gezeravcı, zaman zaman uzay istasyonundan dünyaya seslenerek uzaydaki deneyimlerini paylaşacak. Görevin tamamlanmasının ardından astronotlar, Dragon kapsülü ile istasyondan ayrılacak ve kapsül, atmosfere girdikten sonra paraşütlerini açarak Orlando açıklarındaki okyanusa inecek.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme