• Haberler
  • İzmir
  • Alsancak karanlığa ve inşaata mahkum... Esnaf dükkan açmadı!

Alsancak karanlığa ve inşaata mahkum... Esnaf dükkan açmadı!

İzmir'in kalbi Alsancak, Gediz Elektrik'in 12 Temmuz'da başlattığı altyapı çalışmalarının ardından üç aydır adeta karanlığa, toz bulutlarına ve çamura mahkum olmuş durumda. Yaşanan olumsuzlukların yanında bugün sabah saatlerinde kesilen elektriklerin halen gelmemesi nedeniyle pek çok ensaf dükkanını açmadı. Alsancak'ta pek çok dükkanın halen kepenk açmadığı görüldü

Gediz Elektrik’in 12 Temmuz'da yaşanan olayın ardından İzmir Alsancak’ta başlattığı altyapı çalışmaları, bölge halkını ve esnafı zor durumda bırakmaya devam ediyor. Üç aydır süren ve sık sık yaşanan elektrik kesintileri, vatandaşların sabrını taşırdı.

Bu sabah 09.00’da başlayan kesinti, pek çok işletmenin kepenk açamamasına neden oldu. Açılan dükkânlar ise boş kaldı. Alsancak’ın ara sokaklarındaki caddeler ve sokaklar kapalı dükkânların sessizliğine bürünmüş durumda.

Yetkililerin ise kesintinin saat 16.00’da sona ereceğini söylüyor.

NE OLMUŞTU?

12 Temmuz’da İzmir’i vuran şiddetli yağış sırasında, Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay, su birikintisine basarak elektrik akımına kapılıp hayatlarını kaybetmişti. Bu trajedi sonrası, Gediz Elektrik bölgede geniş çaplı altyapı çalışmalarına başladı. Ancak üç aydır süren bu çalışmalar, bölge halkını hem karanlığa hem de toz toprak içinde yaşamaya mahkum etti.

Vatandaşlar ve esnaf, kesintilerin ekonomik zararlara yol açtığını ve günlük hayatın ciddi şekilde aksadığını belirtiyor. Bölgede her gün yeni bir kesinti yaşanırken, insanlar bir yandan toz bulutuyla bir yandan da belirsizlikle boğuşuyor. Bölge sakinleri, bir an önce çözüm bekliyor.

Bakmadan Geçme