Alsancak'ta çöpler neden toplanmadı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Temizliği Şube Müdürlüğü'nde görevli işçilerin 4 yıllık 'vasıf' alacağının halen ödenmemesi üzerine Alsancak Kıbrıs Şehitleri ve Kordon'da çöpler toplanmadı.

İzmir Alsancak'ta bulunan Kıbrıs Şehitleri caddesinde ve kordon boyunda çöpler toplanmadı. Sabah saatlerinden beri biriken çöpler hem koku görrüntü kirliliği oluştururken, çöplerin toplanmamasının sebebinin İZENERJİ işçilerinin iş bırakması olduğu öğrenildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Temizliği Şube Müdürlüğü'ne bağlı işçiler, 4 yıldır vasıf haklarını almadıkları gerekçesiyle iş bıraktı. Yaklaşık 230 işçinin vasıf hakkı alacağını bulunması nedeniyle başlatılan iş bırakma eylemi nedeniyle Kıbrıs Şehitleri caddesi ve Kordon'da çöpler birikti.

Genel İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ercan Gül, Yeni İzmir'e özel yaptığı açıklamada vasıflar ödenene kadar bu bölgede çöplerin toplanmayacağını söyledi.

Alsancak'ta çöpler neden toplanmadı

"HAKLAR ÖDENENE KADAR ÇÖPLER TOPLANMAYACAK"

120'ye yakın işçinin 'vasıf' haklarını alamadıklarını gerekçesiyle iş bıraktıklarını söyleyen Gül, "'İşçilerin, 'vasıf' hakları, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer döneminden beri ödenmiyor. Cemil Tugay döneminin başlamasının üzerinden 4.5 ay geçmesine rağmen gerekli adımlar atılmadı. İşçilerimizin 4 yıllık 'vasıf' hakları birikti. Bu nedenle ödemeler yapılana kadar arkadaşlarımız çöpleri toplamayacak. 230 arkadaşımız vasıflarını alana kadar eylemlerimiz devam edecek" diye konuştu.

NEDEN ALSANCAK?

Alsancak bölgesinin özellikle seçilmediğini de belirten Başkan Gül, "Arkadaşlarımızın görev bölgelerinin Alsancak olması nedeniyle bu bölgede çöpler toplanmadı. Özellikle bu bölge seçilmedi" dedi.

İşçilerin çöpleri toplamamasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu'nun kendileri ile irtibata geçtiğini de belirten Gül, belediyenin işçiler hakkında tutanak tuttuğunu söyledi.

Bakmadan Geçme