• Haberler
  • Genel
  • Altay Başkanı Dündar ligin ilk yabancı hocasına kefil oldu

Altay Başkanı Dündar ligin ilk yabancı hocasına kefil oldu

Uzun süredir büyük bir borç yükü ve transfer yasaklarıyla uğraşan Altay Spor Kulübü iki gün önce...

Altay Başkanı Dündar ligin ilk yabancı hocasına kefil oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uzun süredir büyük bir borç yükü ve transfer yasaklarıyla uğraşan Altay Spor Kulübü iki gün önce Cezayir asıllı Fransız Teknik Direktör Djilali Bahloul ile anlaştı. Dün ilk kez takımla birlikte antrenmanlara çıkan Bahlol, Türkiye’de 1. Lig’in ilk teknik direktörü oldu.

Altay Spor Kulübü Camiası içinde bazı isimler, yabancı teknik direktörün Türkiye ve Altay’ı tanımaması nedeniyle başarısız olabileceğini düşünmüş ve eleştiride bulunmuştu. Dün akşam bir canlı yayına konuk olan Altay Spor Kulübü Başkanı Ayhan Dündar eleştirilere cevap verdi. Açıklamalarında yeni teknik adama kefil olduğunu belirten Başkan Dündar, başarıya ulaşacaklarına inancının tam olduğunu ifade etti.

HOCAMIZ TAKIMI LİGDE TUTACAĞINA YÜZDE YÜZ İNANIYOR

Başkan Dündar şu ifadeleri kullandı; “Hocamızın isminin pek duyulmadığını biliyoruz ancak biz üç haftadır kendisiyle iletişim halindeyiz ve araştırmalarımızı yaptık. Hocamız daha önce Senegal Ligi’nde bizim gibi transfer yasağı olan ve düşeceğine kesin gözüyle bakılan bir kulübün başına geçerek takımın ligi üçüncü sırada tamamlamasını sağlamış ve yılın teknik direktörü seçilmiştir. Toplamda beş farklı ligde takım çalıştırmış ve başarıya ulaşmış. Altay’ın durumunu ve karşılaşacağı şartları kendisine tüm detaylarıyla anlattık ve kabul etti. Takımımızı üç hafta tribünden izledi, grafikleri inceledi ve takımın ligde kalacağına yüzde yüz inandığını söyledi. Bizde hocayla çalışma kararı aldık” dedi.

YERLİ HOCA İLE AYNI ÜCRETİ ALACAK

Maliyet konusuyla ilgili soruya da cevap veren Başkan Dündar, “Hocamızla ekonomik şartlarımızı da konuştuk, her şeyi anlattık. Bazı fedakarlıklar yapmayı kabul etti. Hocamıza vereceğimiz ücret, yerli bir hocaya vereceğimiz ücret ile neredeyse tamamen aynı.” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme