Altay camiası şirketleşme için başkana yetki verdi

Yeni İzmir Gazetesi’nden Hasan Demir’in haberine göre İzmir’in köklü kulübü Altay, dün olağanüstü kongresini gerçekleştirdi. Dernek...

Yeni İzmir Gazetesi’nden Hasan Demir’in haberine göre İzmir’in köklü kulübü Altay, dün olağanüstü kongresini gerçekleştirdi. Dernek statüsünden çıkarak kulübün şirketleşmesinin gerçekleştirilmesi için yapılan kongrede, şirketleşme kararı çıktı. Kongre üyeleri, yapılan oylamanın ardından Başkan Ayhan Dündar ve yönetim kurulu üyelerine şirketleşme yetkisi verdi.

YÜZDE 51 HİSSE ALTAY SPOR KULÜBÜ’NÜN OLACAK

Altay Camiası genel anlamda şirketleşmeye karşı bir tutum sergiliyordu. Camia ve taraftarın endişeleri, yüzde 51 formülü ile giderildi. Şirket hisselerinin yüzde 51’i Altay Spor Kulübü’nde kalacak. Böylece kulübün, herhangi bir şahıs yada şirketin eline geçmesi engellenecek. Hisselerin yüzde 49’u tek bir kişiye yada borsa yolu ile çok fazla kişiye satılabilecek. Altay Spor Kulübü Başkanı, şirketin de yönetim kurulu başkanı olacak. Böylece Altay, Altaylıların olacak.

BORÇ YÜKÜNDEN KURTULMAK HEDEFLENİYOR

Altay Spor Kulübü’nün şirketleşmesinin ardından şirket hisselerinin yüzde 49’u satılacak. Satıştan gelen para ile Altay Spor Kulübü’nün 14 milyon Euro’luk borcunun ödenmesi ve mali sorunların son bulması hedefleniyor. Altay Spor Kulübü’nün üç sezondur transfer yasağı bulunuyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme