• Haberler
  • Genel
  • Altay Spor Kulübü’nden Atatürk paylaşımı

Altay Spor Kulübü’nden Atatürk paylaşımı

Altay Spor Kulübü, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 14 Ekim 1925’te Altay Spor Kulübü’nü ziyaret edişinin...

Altay Spor Kulübü’nden Atatürk paylaşımı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Altay Spor Kulübü, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 14 Ekim 1925’te Altay Spor Kulübü’nü ziyaret edişinin yıl dönümü nedeniyle bir sosyal medya paylaşımı gerçekleştirdi. Paylaşımda Atatürk’ün ziyareti nedeniyle Altay camiasının duyduğu gurur ve şerefe dikkat çekilirken, ulusumuzun kurtarıcısı ve devletimizin kurucusuna olan minnet duygusu ifade edildi.

Atatürk’ün Altay Spor Kulübü’ne gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin bilgilerin paylaşıldığı sosyal medya paylaşımına “98. yıl önce bugün kulübümüzü ilk kez ziyaret eden Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi, saygı ve minnetle anıyor; Büyük Altay camiası olarak gösterdiği ilkeler ışığında yürümeye devam ediyoruz” notu düşüldü.

Mustafa Kemal Atatürk, Altay Spor Kulübü’nü ziyareti sırasında kulüp defterine şu notu düşmüştür; “Altay Spor Kulübü’nde tanıdığım gençlik, iftihara şayandır. Bu gençlik muvacehesinde istikbalin kuvveti ve saadeti en bariz görülmektedir.

Yunan işgalini sona erdirmek için İzmir’e ilk giren ordu olan 5. Süvari Ordusu Komutanı Fahrettin Paşa, savaşın ardından İzmir’e görev yapmış ve Altay Spor Kulübü çalışmalarını yakından takip etmiştir. Soyadı kanunun ardından bizzat Atatürk tarafından Fahrettin Paşa’ya Altay soy ismi verilmiştir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Fahrettin Paşa’ya “Altay gibi şanlı şerefli günler dilerim” demiştir.

HABER MERKEZİ

 

 

Bakmadan Geçme