Altay’da kongre günü

Altay Spor Kulübü, bugün şirketleşme yetkisi için olağanüstü kongreye gidecek. Geçtiğimiz hafta yeterli çoğunluk sağlanamadığı için...

Altay Spor Kulübü, bugün şirketleşme yetkisi için olağanüstü kongreye gidecek. Geçtiğimiz hafta yeterli çoğunluk sağlanamadığı için gerçekleştirilemeyen olağanüstü kongre bugün gerçekleşecek. Yeter çoğunluk aranmaksızın gerçekleşecek olan kongrede yönetim kurulu, camiadan şirketleşme için yeti isteyecek.

Mali zorluklarla uğraşan İzmir’in asırlık kulübü Altay’ın şirketleşerek mali zorlukları aşması planlanıyor. Şirketleşme kararının kulübün tek bir kişiye ait olmasını önlemek için hisselerin çoğu Altay Spor Kulübü Derneği’nde kalacak şekilde alınacağı öğrenildi.

Altay Spor Kulübü’nden yapılan açıklamada “Yönetim kurulumuz bugün saat 18:00’da kulübümüz üyelerinden şirketleşme için yetki almak adına olağanüstü genel kurula gidecek. Kongrede şirketleşmeye yetki verilirse, futbol şubemiz dernek statüsünden çıkacak. Yüksek Divan Kurulumuzun hazırladığı şirket ana sözleşmesi taslağına göre şirketin yüzde 51 hissesi kulüpte kalacak, yüzde 49 hisse yatırımcılara açılacak. Logo olarak Altay logosu kullanılacak. Şirketin kurucu ortağı Altay Spor Kulübü olacak. Borsaya arz edilmeyecek şirketin yönetimindeki 9 kişiden 6’sı kulüp yönetiminden olacak. Kulüp başkanı şirketin de başkanı olacak” ifadelerine yer verildi.

Bakmadan Geçme