• Haberler
  • Gündem
  • Altay’ın Marco Paşa’sı en centilmen futbolcu seçildi

Altay’ın Marco Paşa’sı en centilmen futbolcu seçildi

Üç sezon üst üste, toplamda dört kez TFF 1. Lig’de gol kralı olan ve Türkiye’de en...

Üç sezon üst üste, toplamda dört kez TFF 1. Lig’de gol kralı olan ve Türkiye’de en çok gol atan yabancı futbolcu olma unvanı kazanan Altay’ın gol mühendisi Marco Paixao, 2022 – 2023 sezonunun en centilmen futbolcusu seçildi. Atay taraftarının gönlünde taht kuran ve Marco Paşa olarak anılan golcü, her yönüyle örnek olmaya ve ödüllendirilmeye devam ediyor. Geçtiğimiz sezon TFF 1. Lig’de hiç kırmızı kart görmeyen ve yalnızca iki sarı kart gören Marco Paixao, rakipleriyle bir kez bile mğnakaşaya girmeyip hiç tehlikeli harekette bulunmayarak bu ödüle laik görüldü.

Türkiye Futbol Federasyonu 2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödülleri düzenlenen törenle gerçekleşti. TFF Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu’nun Süper Lig ve 1. Lig kapsamında takım, futbolcu, teknik direktör, başkan, yönetici ve taraftar olmak üzere 5 alanda ödüller sahibini buldu.

Marco Paixoa aldığı ödül sonrasında sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: “Ailem ve ben, bana bu ödülü vermeye karar veren Türkiye Futbol Federasyonu Başkanına ve tüm Türk Futbol Federasyonu halkına inanılmaz derecede minnettarız. Sonsuza dek minnettarım. Bana ve aileme gösterdiğiniz saygı için tüm kalbimle teşekkür ederim. Ben, eşim Melania ve oğlum Enzo bu ödül için sonsuza kadar minnettar olacağız. Kalpten teşekkürler”

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme