Altılı masanın adayı bugün belli oluyor!

CHP, Demokrat Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin oluşturduğu Altılı Masa, bugün Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde 12’nci toplantısını düzenleyecek. Toplantıda Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayını belirlemesi bekleniyor. Ancak söz konusu adayın ismi bugün değil, önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Altılı masanın adayı bugün belli oluyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Millet İttifakı’nı oluşturan altı siyasi partinin genel başkanlarının katılacağı buluşma, Saadet Partisi Genel Merkezi’nde saat 14.00’te gerçekleştirilecek. Altılı masanın bugün 12’nci kez gerçekleştirilecek toplantısında Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi bekleniyor ama adayın isminin ise açıklanması öngörülmüyor.

En son 18 Şubat tarihinde “Deprem Özel Gündemi”yle toplanan altılı masa liderleri, toplantı sonrası gerçekleştirdikleri açıklamada, “Millet İttifakı olarak önceden planladığımız ve yaşanan deprem sonrası tehir ettiğimiz rutin toplantımızı ise Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde, 2 Mart Perşembe günü gerçekleştireceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadelerini kullanmıştı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu ise adayın belirleneceği kritik toplantı öncesinde bir grup gazeteci ile buluşmuştu.  Adayın isminin toplantının ardından açıklanmayacağı vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Nasıl ki Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem metnini liderler olarak belirledik ama açıklaması için bir tarih verdik. Anayasa metni ile ilgili olarak da benzer bir yol izledik. Burada da benzer bir durum olur. Adayı belirleriz ve açıklamak için de ileri bir tarih belirleriz…” demişti.

Mansur Yavaş ismi de ön planda 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, önceki gün katıldığı bir televizyon programında, Altılı Masa’nın kendisini aday gösterilmesi halinde tutumunun ne olacağı sorusu üzerine, “Altılı Masa beni aday gösterirse bu benim için görevdir” yanıtını vermişti.

 

Haber Merkezi

 

 

Bakmadan Geçme