• Haberler
  • Ekonomi
  • Altın geçen hafta başlayan yükselişini sürdürecek mi?

Altın geçen hafta başlayan yükselişini sürdürecek mi?

Altında psikolojik sınır kabul edilen bin lirayı geçtikten sonra merkez bankalarından gelen olumlu haberlerle düşüşe geçen altın, geçen hafta yeniden yükselişe başladı. Peki bu hafta seyir ne yönde?

Yatırımcıların güvenli liman kabul ettiği altında yeniden yükseliş başladı. Orta doğu'da artan gerilim,  ABD'deki seçimleri Donald Trump'ın kazanma ihtimalinin artmasıyla altın fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor. 24 ayar altın 3 bin 150 liraya satılırken, 22 ayar altın da 3000 TL'yi aştı! 

ABD’de yeniden başkan seçilme ihtimali sürekli yükselen Donald Trump'ın öngörülemezliği piyasalara ilişkin belirsizliği artırıyor. Bu da tasarruf aracı arayanları dövizden kaçırıyor. Piyasa belirsizliklerinde güvenli liman olarak altına yönelmelerine neden oluyor.  Amerikan seçimlerinden Trump yerine Kamala’nın kazanması da tasarrufta altına yönelişi arttıracak hatta altının daha hızlı değer kazanmasına neden olacak. Uzmanlara göre Kamala, İsrail’in politikalarına daha fazla destek sağlayacak. Bu da bölgedeki gerilimi arttırıp, altın fiyatlarının daha hızlı yukarı yönlü seyrine neden olacak.  Özetle altın yatırımcısı Ortadoğu politikalarını ve Amerikan seçimlerini izlemeye devam edecek.

İzmir Ticaret Odası altın fiyatlarında günlük rakamlar şöyle:

24 ayar                     3120
22 ayar                     3040
Çeyrek                     5280
Yarım                     10580
Cumhuriyet            21390
 

Bakmadan Geçme