Altın, enflasyon kadar yükselecek

Demet Gürgen İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Murat Kurtuluş, artan altın ve gümüş fiyatları hakkında konuşarak darphanenin...

Altın, enflasyon  kadar yükselecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Demet Gürgen

İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Murat Kurtuluş, artan altın ve gümüş fiyatları hakkında konuşarak darphanenin çeyrek altın basmama iddiasına yanıt verdi. İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Murat Kurtuluş, “Ekonomistlerin konuştukları veriler gibi çok keskin konuşmak mümkün değil. Fakat piyasada azımsanmayacak bir hareketlilik mevcut. Benim beklentim altın da ve gümüş de yıl sonuna kadar artışın devam edeceğini tahmin ediyorum. Altın, uzun vadede  yatırımcılarına hiçbir zaman kaybettirmemiştir. Klasik bir tabirdir fakat altının her zaman güvenilir bir liman olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bu durumdan dolayı yatırımcılarına kaybettirmeyecektir. Mevcut durum göz önünde bulundurulduğunda aslında altın fiyatlarının enflasyon karşısında beklenildiği gibi artmadığı ve bu beklentinin altında kaldığı görülüyor. Şuan ki fiyat durumun ise yılsonuna doğru piyasa beklentisine ulaşacağı kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

Darphane basımı yetersiz

Murat Kurtuluş, “Alış ile satış arasındaki makasın açıldığı çok belirgin. Bu durum bankalardaki kurlar ile  alış-satış yapan kuyumcular arasında ciddi bir fark oluşturuyor. Bu kur farkları ve darphanede basılan ürününün yeterli gelmemesi  durumu devam ederse önümüzdeki günlerde oda başkanları olarak bir bildiri yayınlayacağız ve konunun çözümü için gerekli çalışmaları yapacağız” dedi.

Bakmadan Geçme