�. Yılda 1000 Kadın’ projesi ESİAD'da tanıtıldı

Cumhuriyetimiz’in 100. yılında, iş hayatına çeşitli sebeplerle ara vermek zorunda kalmış eğitimli ve deneyimli kadınları yeniden...

Cumhuriyetimiz'in 100. yılında, iş hayatına çeşitli sebeplerle ara vermek zorunda kalmış eğitimli ve deneyimli kadınları yeniden iş hayatına hazırlamayı hedefleyen '100. Yılda 1000 Kadın' projesinin İstanbul'dan sonraki ikinci tanıtım toplantısı ESİAD'da gerçekleştirildi. Projenin iş dünyasında yaygınlaştırılması ve deneyimli kadın çalışan aday havuzunun genişletilmesi amacıyla düzenlenen toplantıda TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Sosyal Kalkınma Yuvarlak Masası Başkanı Elvan Ünlütürk ve Yeniden Biz Derneğinin Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Yeşildere, İzmirli firmaların temsilcilerine proje hakkında bilgi verdi.

Toplantının açılışında konuşan ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, Dünya Ekonomik Forumu'nun 'Küresel Toplumsal Cinsiyet Uçurumu Raporu'na göre Türkiye'nin 146 ülke arasında 129. Sırada olduğunu ve geçen yıla göre 5 sıra gerilediğini hatırlattı. Türkiye'de kadının ekonomik hayatta aktif olabilmesi için önünde çeşitli engeller bulunduğunu kaydeden Zorlu, şöyle devam etti:

'TÜİK'in son açıklanan iş gücü verilerine baktığımızda, iş gücüne katılım oranı erkeklerde yüzde 72.1 iken kadınlarda yüzde 36.1 olarak görülmektedir. Bu veriler göstermektedir ki, kadınların iş gücüne katılım ve istihdam oranları erkeklerin gerisinde, işsizlik oranı ise erkeklerin üzerinde seyretmektedir. Türkiye'de 21.2 milyon kadının iş gücüne dahil olmadığını, bunun sadece 9.3 milyonunun ev işleriyle meşgul olması nedeniyle iş gücüne dahil olamadığını görüyoruz. Aile yükümlülükleri nedeniyle çalışma hayatına ara veren ve yeniden dönmek isteyen kadınlar farklı sorunlar yaşamaktadır. Kadınların kendine güveni de kaybolmaktadır. Bu bağlamda YenidenBiz Derneğinin başlattığı bu projeyi son derece anlamlı buluyorum.'

TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Sosyal Kalkınma Yuvarlak Masası Başkanı Elvan Ünlütürk, tüm şirketleri projeye katılmaya ve insan kaynakları politikalarını da bu programa entegre etmeye davet etti.

YenidenBiz Derneğinin Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Yeşildere de, iş hayatına dönmek isteyen kadınlara çeşitli eğitimlerle destek verdiklerini ifade ederek, '100. Yılda 1000 Kadın diye yola çıktık, şu anda 1500 kadına ulaştık' diye konuştu.

İŞ HAYATINA YENİDEN HAZIRLIYORLAR

Proje kapsamında, iş hayatına çeşitli nedenlerle ara vermiş veya vermek zorunda kalmış eğitimli ve deneyimli kadınlar yeniden iş hayatına hazırlanıyor. Proje, 'İstihdam Fırsatları', 'Eğitim ve Gelişim Programları', 'Mentörlük', 'Kurumlarla Buluşmalar', 'Yeniden Staj', 'Mülakat Koçluğu' ve 'YenidenBizFlex' programlarından oluşuyor. 'Yeniden Başla' programı ile de depremden etkilenen kadınların doğru iş fırsatları ile buluşturulması ve iş arayış süreçlerinde desteklenmesi amaçlanıyor.

Haber Bülteni 

Bakmadan Geçme