117 yaşındaki Arzu nine hayata veda etti

Türkiye'nin en yaşlı insanı olan 117 yaşındaki Arzu Sınıroğlu, Kırıkkale'deki hastanede hayata gözlerini yumdu.

Türkiye'nin en yaşlı insanı olan 117 yaşındaki Arzu Sınıroğlu, Kırıkkale'deki hastanede hayata gözlerini yumdu.

Kırıkkale'nin Delice ilçesine bağlı Elmalı köyünde yaşayan Sınıroğlu, sağlıklı yaşam tarzı ve mutluluğa odaklı hayatıyla tanınıyordu. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevgisi ve desteği ile bilinen Arzu nine, bu bağlılığıyla çevresinde sıkça anılıyordu.

COVID-19'U YENMİŞTİ

Altı çocuk annesi Arzu Sınıroğlu, doğal beslenme ve huzurlu bir yaşam sürmenin önemine dikkat çekmiş, uzun ömrünü bu yaşam tarzına borçlu olduğunu ifade etmişti. 2020 yılında COVID-19'a yakalanmasına rağmen, virüsü yenerek hastaneden taburcu olmayı başarmıştı. Ancak son yıllarında yaşlılığa bağlı sağlık sorunlarıyla mücadele etmek zorunda kaldı.

117 YILLIK ÖMRÜNE VEDA ETTİ

2024 yerel seçimlerinde de sandık başına giderek oy kullanmış ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan sevgisini her fırsatta dile getirmişti. Doğayla iç içe bir yaşam süren Arzu nine, doğal ürünlerle beslenerek sağlıklı kalmayı başarmıştı. Son günlerinde evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Arzu Sınıroğlu, tedavi gördüğü Yüksek İhtisas Hastanesi'nde 117 yıllık ömrüne veda etti. Cenazesi, doğduğu köy olan Elmalı'da toprağa verildi.

Bakmadan Geçme