13 bin sandıkta CHP’nin gözlemcisi yoktu! iddiası

Türkiye genel seçimleri için 81 ilde toplamda 191,885 sandık kuruldu. Ancak, bu sandıklarla ilgili tutulan 2,269...

TAKİP ET

Türkiye genel seçimleri için 81 ilde toplamda 191,885 sandık kuruldu. Ancak, bu sandıklarla ilgili tutulan 2,269 tutanağın Yüksek Seçim Kurulu (YSK) sistemiyle uyuşmadığı ortaya çıktı. Sosyal medyada, CHP'nin sandıklarda görevli sayısının tartışıldığı ve iddia edildiği kadar sandıkta bulunmadığı konuşulmaya başlandı.

Oda'tv'de yer alan habere göre, CHP'nin bulunmadığı sandıkların yüzde 33'üne denk geliyor. Güneydoğu ve Doğu bölgelerindeki bazı görüntülerde seri oy kullanılması, CHP'nin ve ittifakının sandık görevlilerinin nerede olduğu sorularını gündeme getirdi.

Seçimden sonra CHP'de iki isim ayrıldı ve Kemal Kılıçdaroğlu, Kağıthane İlçe Başkanı Mehmet Ali Yüksel'i başdanışman olarak görevlendirdi. CHP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkanı Muharrem Erkek, 2,269 sandıkta farklılıklar tespit ettiklerini ve itiraz ettiklerini açıkladı.

CHP İDDİALARI YALANLADI

Muharrem İnce'nin 'CHP'nin 13,000 sandıktan haberi yoktu' iddiası üzerine CHP'nin sandık görevlilerinin sayısı araştırılmaya başlandı. CHP, bu iddiaları yalanlarken Muharrem İnce ise YSK'ya yazı yazdığını ve CHP'nin kaç sandıkta gözlemci vermediğini sordu. İddiasına göre, 13,000 sandıkta gözlemci bulunmamaktaydı ve bu, 4 milyon oya denk geliyordu. CHP yönetimi ise kaç sandıkta görevli olmadığını açıklamadı, ancak iddia edilen 13,000 sandıkta Adil Seçim Platformu temsilcilerinin bulunduğunu belirtti. CHP, Adil Seçim Platformu'yla birlikte sandıkların yüzde 98'inde görevlendirme yaptığını açıkladı.

Bakmadan Geçme