17 bin 2 liranın 2 lirasıyla sakız bile zor alınıyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılında geçerli olacak yeni asgari ücreti açıkladı. Cumhurbaşkanı...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılında geçerli olacak yeni asgari ücreti açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen Asgari Ücret Tespit Komitesi'nin üçüncü toplantısında belirlenen yeni asgari ücret, milyonlarca çalışan tarafından merakla bekleniyordu.

Bakan Işıkhan, toplantının ardından yaptığı açıklamada, 2024 yılında geçerli olacak net asgari ücretin 17 bin 2 TL olduğunu duyurdu. Ayrıca, bu miktarın içerisinde 700 TL asgari ücret desteğinin de bulunduğunu belirtti.

Öte yandan belirlenen yeni asgari ücretin 17 bin 2 lira olmasıyla sosyal medyada 2 lira alay konusu oldu. Sosyal medya kullanıcıları 2 liraya dair çeşitli içerikler paylaşırken küsuratın ise neden 2 lira olarak belirlendiği noktasında soru işaretleri oluştu.

Günümüzde 0.33 litrelik bir su bile 5 lirayı aşarken 2 liraya alınabilecek ürün skalası ise çok kısıtlı. Geçmiş dönemlerde 50 kuruşa satın alınabilen sakızlar artık en az 1,5 TL'ye satılıyor. Vatandaş asgari ücretin 17 bin liranın 2 lirasıyla ancak bir sakız satın alabiliyor.

Haber Merkezi

 

 

 

 

 

 

Bakmadan Geçme