1’i değil diğer 11’i de yenilenmeliydi

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol kentteki devlet hastanelerinin pek çoğunun eski yapı ve deprem...

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol kentteki devlet hastanelerinin pek çoğunun eski yapı ve deprem yönetmeliğine uygun olmadığını belirterek, 'Deprem sonrası çıkan sonuç şu. 12 tane devlet hastanesinin depreme dayanıksız olduğu belirlendi. Sadece Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi değil diğer 11 devlet hastanesinin de acilen yenilenmesi gerekir' ifadelerini kullandı.
Başkan Ahmet Doğruyol, Bayraklı Şehir Hastanesi'nin açılacak olmasından dolayı diğer 11 hastanede yenilenme çalışmalarına başlanmadığını belirtilerek 'Personelleriyle birlikte İzmir'deki 2, 3 hastaneyi oraya aktarmaya çalışıyorlar. Personel oraya henüz tam manasıyla aktarılmadı' dedi.

CAN GÜVENLİĞİ YOK

Yeniizmir.com internet sitesinden Aydeniz Çalık'ın haberine göre, 2020 İzmir depreminden bu yana her yıl 2, 3 tane devlet hastanesi yenilenebilseydi, bugüne kadar İzmir'deki devlet hastanelerinin çoğunun yenilenmiş olacağını hatırlatan Ahmet Doğruyol 'İzmir merkezdeki bu hastanelerde çalışan personellerin ve hastaneden hizmet alan vatandaşların can güvenliği tehlike altında' ifadelerini kullandı.

HEPSİ SORUMLU

Bir binanın depreme dayanıksızlığıyla ilgili bir rapor varsa o raporun gereği yapılmıyorsa, o bina yenilemiyorsa burada ondan sorumlu olan bürokratların hepsinin suçlu olduğunu dile getiren Başkan Doğruyol, 'Yarın İzmir'de büyük bir deprem olsa çalışanlar ve vatandaşlar hayatını kaybetse bunun sorumlusu mevcut hükümetten aşağıya doğru Sağlık Bakanlığı, İl Sağlık Müdürü, hastane başhekimi sorumludur. Bu sebeplerden dolayı bu binaların bir an önce yenilenmesi gerekir. En azından yılda böyle 2, 3 hastane yenilenmeliydi' dedi.
Depreme dayanıksız hastaneleri kökten yıkılıp yeniden bina yapmaya gerek olmadığını dile getiren Başkan Doğruyol 'Hastane kapatılmadan oradaki hizmet devam eder. Diğer bloğu yıkarsın orayı yenilersin. Yani o bölgedeki vatandaşların, çalışanların mağdur olmaması adına böyle bir yöntem uygulanabilir' dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme