2024 Ballon d'Or Vinicius Jr.'ın olacak iddiası

Real Madrid'e yakınlığıyla bilinen İspanyol spor gazetesi Marca, 2024 Ballon d'Or ödülünü Madrid ekibinin Brezilyalı yıldızı Vinicius Jr.'ın kazanacağını yazdı.

Gazete, haberi manşetten vererek Vinicius'un ödülü kazanacağına dair bilgilendirildiğini aktardı. Ayrıca, genç futbolcunun protokol kuralları, fotoğraf çekimi ve röportajlar konusunda da detaylı olarak bilgilendirileceği belirtildi.

ÖDÜL TÖRENİ PARİS'TE

2024 Ballon d'Or ödül töreni, 28 Ekim'de Paris'te düzenlenecek. Vinicius Jr., geçtiğimiz sezon Real Madrid ile hem La Liga hem de Şampiyonlar Ligi şampiyonlukları yaşamış ve özellikle sezonun ikinci yarısında sergilediği performansla dikkat çekmişti.

Geçen sezon La Liga'da 26 maçta 15 gol ve 5 asist kaydeden Brezilyalı yıldız, Şampiyonlar Ligi'nde ise 10 maçta 6 gol ve 4 asist ile takımına önemli katkılar sağladı. La Liga'daki gol katkılarının 11'ini, ligin ilk 10'unda yer alan takımlara karşı yaparak zorlu rakiplere karşı da etkili oldu. Vinicius, Şampiyonlar Ligi'nde yarı finalde 2, finalde ise 1 gol kaydederek takımının zaferinde kritik rol oynadı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme