2024 yılı yemek ve yol ücretleri belli oldu

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre şirketlerin gelir vergisinden muaf tutulacak olan günlük yemek ve ulaşım bedelleri...

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre şirketlerin gelir vergisinden muaf tutulacak olan günlük yemek ve ulaşım bedelleri güncellendi. Asgari ücretin 17 bin 2 lira olarak ilan edilmesinin ardından, 2024 yılında geçerli olacak yemek bedeli tutarlarına odaklanıldı.

Geçen yıl 121 TL olarak belirlenen günlük yemek ücreti, 30 Aralık 2023 tarihli 32415 sayılı 2. Mükerrer Resmî Gazete'de yayımlanan 324 Seri Nolu Gelir Vergisi Genel Tebliği doğrultusunda revize edildi. Buna göre, 2024 için günlük yemek bedeli 170 TL (KDV hariç) olarak belirlendi. KDV dahil günlük yemek ücreti ise 187 TL olarak güncellendi.

Yeni tebliğ ile birlikte, 56 TL olan yol parası istisna tutarı 88 TL'ye yükseltildi. Gelir Vergisi Kanunu'na göre işverenler, çalışanlarına günlük yemek bedeli tutarında yemek desteği sağladıklarında, devlet bu ödemeleri Gelir Vergisi, Damga Vergisi, SGK İşveren Hissesi, SGK İşçi Priminden muaf tutmaktadır. Gelir vergisinden muaf tutulan günlük yemek ücreti her yıl yeniden belirlenmektedir.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme