22 Eylül 2024 İzmir hava durumu ne olacak?

İzmir'de hava durumu nasıl olacak ? Sıcaklar düşecek mi? Sonbahar havası hissedilecek mi?

İzmir'de 22 Eylül Pazar günü hava durumu, parçalı bulutlu bir yapı ile geçecek. Meteoroloji verilerine göre, sıcaklıklar gün boyunca 19°C ile 29°C arasında değişiklik gösterecek. Sabah saatlerinde hissedilen serinliğin ardından, gün ortasında sıcaklık 29°C seviyesine ulaşacak.

Nem oranı, sabah saatlerinde en düşük %37 seviyelerine gerileyecekken, öğleden sonra %74'e kadar yükselebilir. Bu durum, özellikle akşam saatlerinde hissedilen sıcaklığın artmasına ve bunaltıcı bir hava yaratmasına neden olabilir.

Rüzgar, kuzey yönünden esecek ve hızı saatte 21 km civarında olacak. Rüzgarın bu hızı, sıcak havanın etkisini hafifletecek ve dışarıda vakit geçirenler için daha konforlu bir ortam sağlayacaktır.

İzmir'de hava durumu, yaz mevsiminin son günlerinde açık hava etkinlikleri için uygun görünmekte. Parçalı bulutlu gökyüzü ve ara ara beliren güneş, deniz ve plaj keyfi yapmak isteyenler için elverişli bir atmosfer sunacak.

Gün boyunca planlanan açık hava aktiviteleri için vatandaşların, güneşin etkisini azaltmak adına koruyucu önlemler almaları ve bol miktarda su tüketmeleri önerilmektedir. Ayrıca, akşam saatlerinde artan nem oranı nedeniyle rahat kıyafetler tercih edilmesi ve serinletici içeceklerin tüketilmesi, konforu artıracaktır.

Bakmadan Geçme