24 Mart 2024 Yerel Seçim çalışmaları başladı… İzmir’de AK Parti’nin adayı kim olacak?

AK Parti’nin 24 Mart 2024 Yerel Seçimleri için çalışmaları hızla başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İstanbul, Ankara ve...

AK Parti'nin 24 Mart 2024 Yerel Seçimleri için çalışmaları hızla başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İstanbul, Ankara ve İzmir'de CHP'nin adaylarının önüne koyacağı isimler kulislerde konuşuluyor.

Geçtiğimiz 2019 Yerel Seçimlerinde 30 büyükşehirden 11'ini CHP, 15'ini AKP, 3'ünü HDP, 1'ini ise MHP almıştı.

İSTANBUL'DA ŞAŞIRTAN İSİM 

Odatv'nin haberine göre, AK Parti'nin İstanbul'da sürpriz bir aday çıkarmaya hazırlandığı bilgisi kulislerde yoğun olarak konuşuluyor. Parti, Ekrem İmamoğlu'na karşı her kesimden rahatlıkla oy alabilecek, Kürt seçmenlerin güvenini kazanmış ve politik kavgalara karışmamış güçlü bir isim arayışı içerisinde.

Hatta kulislerden gelen bilgilere göre, İstanbul için aday sayısı ikiye kadar inmiş durumda.  Ancak AK Parti içerisinde, etkili kişilerin Fahrettin Koca etrafında birleştiği bilgisi alınıyor ve onun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için öne çıkan ikinci isim ise Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan. Kulislerde, eski başkan Kadir Topbaş'ın çalışma modeline benzer bir ilerleme kaydettiği dile getiriliyor.

ANKARA'DA BELİRSİZLİK 

AK Parti'ye yakın kaynaklara göre, Turgut Altınok, Murat Kurum ve Fatih Şahin'in adaylık için güç kazandığı ifade edilirken, hangi adayın öne çıktığı belirsizliğini koruyor.

İZMİR'DE KONUŞULAN TEK İSİM HAMZA DAĞ 

İzmir Belediye Başkanlığı için ise tek bir isime kesin gözüyle bakılıyor. Söz konusu ismin 24, 25, 26 ve 27. dönem İzmir Milletvekili Hamza Dağ olduğu, hatta kulislerde başka bir isim üzerinde konuşulmadığı ifade ediliyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme