41. yılına 3 yeni projeyle hazırlanıyor

Yeni projelerle 41. yıllarını kutlayacaklarını söyleyen EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, halkın konut ihtiyacını karşılamaya yönelik hedeflerine uygun olarak Bornova, Seferihisar ve Menemen'de üç yeni proje hazırladıklarını açıkladı

İzmir başta olmak üzere Ege'de 41 yıldır konut projeleri gerçekleştiren Ege-Koop, üç yeni projeye hazırlanıyor. Genel Başkanı Hüseyin Aslan, halkın konut ihtiyacını karşılamak için Bornova, Seferihisar ve Menemen-Villakent' de 3 özel yeni projeye başlayacaklarını açıkladı.

Hüseyin Aslan, “Yapacağımız daha çok iş var, 41 yıldır çeşitli meslek gruplarının örgütlendiği 200 kooperatif aracılığıyla 1984 yılında Çiğli'de, uluslararası ölçekte 9800 konutluk proje ile halkın konut sorununa çözüm aramak amacıyla ilk adımı attık. 1984 yılından bu yana İzmir' in 12 ilçesinde, 5 milyon m2'lik imarlı konut alanlarında, her türlü fiziki,sosyal, iletişim,eğitim ve ulaşım alt yapısıyla, yeşil çevre dokusuyla 150 bin kişinin sağlıklı, mutlu, huzurlu ve güven içinde yaşadığı uydu kentler oluşturduk. 20 mahalleden oluşan bu özgün uydu kent projelerini Avrupa Konseyi Sosyal Kalkınma Fonu' ndan Hazine garantörlüğünde ve Ege-Koop kefaletiyle ortaklarımıza kullandırdığımız 2 milyar 215 milyon dolarlık krediyle gerçekleştirdik'' diye konuştu.

EGE-KOOP' UN 41.YILI PROJELERİ

Ekonomik krizin giderek derinleştiği, barınma krizinin de sosyal krize dönüştüğü bu ortamda Ege-Koop olarak sorumluluklarının bitmediğini, yeni arayışlar içinde olduklarını ve önlerinde yapacak daha çok işleri olduğunu anlatan Ege-Koop Genel Başkanı Aslan, Ege-Koop' un kuruluşunun 41. yıldönümünde başlayacakları 3 yeni özgün proje hakkında da ayrıntılı bilgi verdi.

Üniversitelerde tez konusu olabilecek projeleri İzmir'e kazandırdıklarını belirten Aslan, “İzmir'de Ege-Koop dışında uydu kentler yapan başka kuruluş yok. 41. yılımıza Bornova, Seferihisar ve Menemen-Villakent'de her kesime uygun 3 farklı proje ile kutlamaktan çok mutlu olacağız'' dedi.

MENEMEN-VİLLAKENT PROJESİ

EGE-KOOP'un İzmir' e kazandırdığı Villakent mahallesi' nde yapılacak Villakent projesi, Foça yolu üzerinde kurulması Bakanlar kurulunca onaylanan 4.SERBEST BÖLGE' ye komşu ve 50 bin m2' lik alanda kurulacak. Her kesime hitap eden 279 bağımsız bölüm, 6 farklı tipten oluşan Villakent 41. Yıl Projesi'nin mimarı Gözde Susam İnanç ‘' “Ege-Koop'un 41. yılına özel Villakent'te üç farklı parselde önü açık ve doğayla iç içe özel lokasyona sahip proje alanının arazi yapısını doğru kullanarak ferah bir tasarım gerçekleştirdik. Proje en fazla üç kattan oluşacak. Her konut teras evler mantığıyla, yeşil çatılı, iç avlulu ve doğayla bütünleşik özellikte olacak. Herkesin ihtiyacına yönelik sosyal alanların yanı sıra günlük ihtiyaçlarını karşılayacak ticari alanlar da yer alacak. Biz de Ege-Koop' un 41. yılında böylesine özellikli projeyi hazırlamaktan çok mutlu olduk” dedi.

BORNOVA EGE-KOOP TEMPUS PROJESİ

İzmir kent merkezi Bornova-Çamdibi' nde kentsel dönüşüm bölgesinde 220 bağımsız bölümden oluşan Tempus Projesi'nde zemin çalışmaarı başladı. 24 ayda bitirilmesi planlanıyor.

SEFERİHİSAR PROJESİ

Sakin şehir Seferihisar'da ilçe merkezinde denize 5 dakika mesafede, mandalin bahçelerine komşu proje 2 katlı bahçeli konutlardan oluşacak.

Bakmadan Geçme