6 aylık operasyon: Tefeci çetesi çökertildi!

Beypazarı'nda, ekonomik sıkıntı çeken vatandaşlara yüksek faizle para verip senet imzalatan ve borcunu ödemeyenleri tehdit eden bir tefeci çetesi çökertildi.

Beypazarı'nda, ekonomik sıkıntı çeken vatandaşlara yüksek faizle para verip senet imzalatan ve borcunu ödemeyenleri tehdit eden bir tefeci çetesi çökertildi.

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde ekonomik sıkıntı çeken vatandaşlara yüksek faizle borç verip, karşılığında senet imzalatan bir tefeci çetesi, 6 aylık takip sonucunda çökertildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çetenin yalnızca tefecilik değil, aynı zamanda yasa dışı silah ticareti de yaptığını belirledi.

20 KİŞİLİK ÇETE ÜYESİ TESPİT EDİLDİ

Mali Şube, Beypazarı Cumhuriyet Savcılığı'nın koordinesinde yürüttüğü fiziki ve teknik takip sonucunda 20 kişilik bir çete üyesini tespit etti. Şüphelilerin, ekonomik zorluklar çeken vatandaşlara kıraathanelerde veya aracılar vasıtasıyla yüksek faizle para verdikleri ve borçlarını ödeyemeyen kişilere icra takibi başlatıp, tehditler savurarak borçlarını artırdıkları belirlendi.

10 KİŞİ TUTUKLANDI

08 Ekim 2024 tarihinde yapılan eş zamanlı operasyonla 20 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon sonucunda, 2 adet ruhsatsız tabanca, 702 fişek, 2 pompalı tüfek, 24 av tüfeği dolu kartuş, çok sayıda çek, senet ve diğer dokümanlar ele geçirildi. Gözaltına alınan 17 şüpheliden 2'si emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, mahkemeye çıkarılan 15 kişiden 9'u tefecilik suçundan, 1 kişi ise yasadışı silah ticareti yapmak suçundan tutuklandı. Diğer 5 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bakmadan Geçme