61. Altın Portakal Film Festivali başladı| Ödül bekleyen ünlüler kimler?

Bu yıl 61. kez düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, görkemli bir açılış galasıyla sinemaseverlerle buluştu. Ödül heyecanı tüm ünlüleri sardı.

Tören, Sedef Avcı'nın sunuculuğunda Cam Piramit Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Sinema dünyasının önemli isimleri, festivalin ilk gecesinde onur ve başarı ödülleriyle taçlandırıldı.

Usta İsimlere Onur, Genç Yeteneklere Başarı Ödülleri

Gecede, Erdal Özyağcılar, Selçuk Yöntem, Şerif Sezer, Müjdat Gezen ve Işıl Yücesoy'a onur ödülleri takdim edildi. Başarı ödülleri ise Aras Bulut İynemli ve Farah Zeynep Abdullah'a verildi. Sanatın usta isimlerinin buluştuğu bu gece, Antalya'ya sinema adına unutulmaz bir anı olarak kazındı.

Başkan Böcek'in Sinemaya Dair Anıları

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, açılış konuşmasında Altın Portakal'ın kendi hayatındaki yerini paylaştı. Böcek, gençliğinde kazandığı bir ikramiyeyle aldığı sinema makinesiyle köylerde film gösterimi yaptığını, o dönemki heyecanının bugün hâlâ sürdüğünü dile getirerek, “Altın Portakal benim için hayatın ta kendisidir,” dedi.

Erdal Özyağcılar: "İyi ki Oyuncu Olmuşum"

Onur ödülünü alırken duygusal anlar yaşayan usta oyuncu Erdal Özyağcılar, “55 yıllık sanat yaşamımı taçlandırdınız. İyi ki bu mesleği seçmişim,” diyerek aldığı ödülün kendisi için ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

Farah Zeynep Abdullah'tan Kadınlara Armağan

Başarı ödülü alan Farah Zeynep Abdullah, ödülünü sektörde yer almaya çalışan, pes etmeyen kadınlara armağan etti. Abdullah, "Bu erkek egemen düzende var olmayı başaran kadınlar için bu ödülü alıyorum," diyerek sektördeki kadınların mücadelesine dikkat çekti.

Aras Bulut İynemli Rap Söyledi

Geceye damga vuran anlardan biri ise Aras Bulut İynemli'nin sahnede Serhat Kılıç'a eşlik ettiği rap performansı oldu. Hem ödülleri hem de performansıyla geceyi renklendiren İynemli, seyircilerden büyük alkış aldı.

Festival, açılış töreninin ardından, sinema dünyasının farklı dallarında ödüllerin dağıtılacağı, birbirinden değerli filmlerin yarışacağı renkli bir hafta ile devam edecek.

Bakmadan Geçme