AASSM'de sanat dolu bir Ekim ayı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), ekim ayı boyunca zengin bir etkinlik programı ile sanatseverlerle buluşacak.

Müzik, sinema, sergi ve edebiyat gibi birçok farklı alanda düzenlenecek etkinlikler, İzmirlilere sanat dolu bir ay sunacak.

“Can Dostlarımız İçin El Ele” Konseri

AASSM'de ekim ayının ilk etkinliği, 1 Ekim'de Olten Filarmoni Orkestrası'nın sahne alacağı “Can Dostlarımız İçin El Ele” konseri olacak. Büyük Salon'da saat 20.30'da başlayacak olan bu konser, sanatseverleri hem müzikle buluşturacak hem de hayvan dostlarımıza dikkat çekecek.

Gündüz Öğüt ile Anlatılmayan Öyküler Yazım Atölyesi

Ekim ayı boyunca, 2, 9, 16 ve 23 Ekim tarihlerinde Gündüz Öğüt tarafından düzenlenecek “Anlatılmayan Öyküler Yazım Atölyesi” AASSM Müzik Kütüphanesi'nde saat 19.30'da gerçekleştirilecek. Müzik ve edebiyatın birleştiği bu atölyede, yaratıcı yazarlık teknikleri ve kısa öykü yazma pratikleri üzerinde durulacak. Atölye boyunca Gündüz Öğüt'ün keman dinletilerine de yer verilecek.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'ndan Açılış Konseri

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, 3 Ekim'de saat 20.00'de AASSM Büyük Salon'da sezon açılış konseriyle sanatseverlerin karşısına çıkacak. Ardından, 5 Ekim'de saat 20.00'de Kodály Quartet konseri düzenlenecek. Oda müziği dünyasının en köklü topluluklarından biri olan Kodály Quartet, 57. yılını kutladığı bu özel performansıyla İzmirlilere unutulmaz bir gece yaşatacak.

Ruh Terapisi ile Kazak Çellist Bagjan Oktabr'dan Özel Performans

Kazakistan'ın en tanınmış çellistlerinden Bagjan Oktabr, “Ruh Terapisi” konseri ile 6 Ekim'de saat 17.00-20.30 arasında AASSM Büyük Salon'da sahne alacak. Bu özel performansın ardından, 7 Ekim'de saat 20.00'de İzmir Senfoni Orkestrası Denizbank Konserleri programı kapsamında bir konser daha düzenlenecek.

Emre Şen'den Piyano Resitali

10 Ekim'de saat 20.00'de ünlü piyanist Emre Şen, Küçük Salon'da bir piyano resitali verecek. Ardından, 11 Ekim'de İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, saat 20.00'de AASSM Büyük Salon'da bir başka performansla sahne alacak.

Filarmoni ve Senfoni Orkestraları Sahnede

Olten Filarmoni Orkestrası, 16 Ekim'de saat 20.30'da tekrar sahne alacak. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ise 18 Ekim'de saat 20.00'de bir konser daha verecek. Her iki konser de Büyük Salon'da gerçekleşecek.

Nükhet Duru ve Ahmet Baran'dan Müzik Ziyafeti

21 Ekim'de saat 20.30'da ünlü sanatçı Nükhet Duru ve dünyaca ünlü kanun virtüözü Ahmet Baran, AASSM Büyük Salon'da unutulmaz bir konsere imza atacak. Güçlü sesiyle Nükhet Duru, Ahmet Baran'ın eşsiz kanun performansıyla dinleyicilere farklı bir deneyim yaşatacak.

“Bir Cumhuriyet Şarkısı” Film Gösterimi

23 Ekim'de saat 20.00'de Büyük Salon'da “Bir Cumhuriyet Şarkısı” adlı film gösterimi yapılacak. Yağız Alp Akaydın'ın yönetmenliğini yaptığı bu film, Türkiye'nin genç bir cumhuriyet olarak modernleşme sürecini anlatıyor.

Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri ve Gençlik Senfoni Orkestrası

28 Ekim'de saat 20.00'de Ahmed Adnan Saygun Senfoni Orkestrası, Cumhuriyet Bayramı'na özel bir konser verecek. Ekim ayının son etkinliği ise 31 Ekim'de Acn Türk Gençlik Senfoni Orkestrası'nın saat 20.00'de Büyük Salon'da vereceği konser olacak.

Kasım Ayına Kadar Sürecek Sergiler

AASSM, ekim ayında başlayıp kasım ayına kadar devam edecek sergilere de ev sahipliği yapacak. “Kadın Anlatılarında Cumhuriyet” sergisi, 4 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında Giriş Galeriler bölümünde sanatseverlerle buluşacak. Aynı zamanda, 15 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında Esma'nın Büyüsü Tezhip sergisi Alt Galeri'de ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Etkinlikler hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyenler, kultursanat.izmir.bel.tr, aassm.org.tr ve izmir.art adreslerini ziyaret edebilirler.


Bakmadan Geçme