ABD açıklarında helikopter kazası

Kauai Adası açıklarında düşen bir helikopterde bir kişi öldü, iki kişi kayıp, Federal Havacılık Kurumu ve...

Kauai Adası açıklarında düşen bir helikopterde bir kişi öldü, iki kişi kayıp, Federal Havacılık Kurumu ve Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurumu olayı incelemek için çalışıyor.

ABD'nin Hawaii eyaletinin Kauai Adası açıklarında bir helikopterin okyanusa düşmesi sonucu bir kişinin hayatını kaybettiği ve iki kişinin kayıp olduğu bildirildi.

CBS News'e göre, bölgede yürüyüş yapan kişiler, Na Pali kıyısının yaklaşık çeyrek mil açığında bir helikopterin düştüğünü gözlemledi ve yerel saatle 13.20 civarında polise ihbarda bulundu.

Yetkililer, Robinson R44 tipi helikopterin Ali'i Kaua'i Air Tours and Charters isimli hava tur şirketine ait olduğunu belirtti.

Kazanın ardından dün yerel saatle 14.30 sıralarında bir kişinin cansız bedeni bulundu. Kayıp olan diğer iki kişiyi bulmak için arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Ölen ve kayıp kişilerin kimlikleri hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Federal Havacılık Kurumu, olayın ardından bölgede geçici uçuş kısıtlaması getirdi ve kaza ile ilgili inceleme başlatıldı. Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurumu ve Federal Havacılık Kurumu, kaza sebebini tespit etmek amacıyla soruşturma başlattı. Sahil Güvenlik de arama-kurtarma operasyonlarına destek veriyor.

HABER MERKEZİ 

Bakmadan Geçme