ABD’de çekildiği iddia edilen ‘uzaylı’ görüntüsü gerçek mi?

Doğrulama platformu Teyit.org, sosyal medyada dolaşıma sokulan bir videonun gerçekliğini araştırdı. Videonun Amerika Birleşik Devletleri’nin Las...

TAKİP ET

Doğrulama platformu Teyit.org, sosyal medyada dolaşıma sokulan bir videonun gerçekliğini araştırdı. Videonun Amerika Birleşik Devletleri'nin Las Vegas kentinde kaydedildiği ve içerisinde bir uzaylı yaratık olduğu iddiaları üzerinde duruldu.

30 Nisan tarihinde Las Vegas'ta bir aile, evlerinin arka bahçesine bir aracın düştüğünü iddia ederek polis ekiplerini aradı. Aynı dakikalarda bir Las Vegas polisinin vücut kamerasına gökyüzünde bir ışık hüzmesi yansıdı. Bu ışığın Utah ve Kaliforniya'dan dahi görüldüğü iddia edildi.

39 dakika sonra ise bir adam 911'i arayarak gökten düşen parlak bir nesne ve ardından arka bahçelerinde en az 2.5 metre boyunda, kocaman gözlere sahip ve insan olmayan varlıklar gördüğünü ifade etti.

Ancak Teyit.org platformu, söz konusu videonun gerçek olmadığını belirtti. Las Vegas'ta kaydedilen görüntünün 'bilgisayar tabanlı görüntü' (CGI) olduğu sonucuna ulaşıldı. Ses kayıtlarının '8 News Now' kanalından alındığı ve videonun TikTok'ta 'owltreestump' adlı hesapta paylaşıldığı tespit edildi.

Teyit.org, paylaşımda videonun bilgisayarla üretildiğine işaret eden etiketlerin yer aldığını belirtti. Videonun tamamının izlenmesi durumunda ise bir kısmının '8 News Now' televizyon kanalında yayınlandığı ve Las Vegas'ta yaşayan bir ailenin gökten parlak bir şeyler düştükten sonra uzaylıları gördüğü ihbarının haberleştirildiği ortaya çıktı.

Sonuç olarak, videonun sahte olduğu ve bir TikTok hesabında paylaşılan CGI bir görüntü olduğu doğrulandı.

 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme