Acı, eğlence ateşini yaktırmadı

İzmirli Romanlar, ayakta alkışlanacak bir ilke imza attı. Yeni İzmir Gazetesi’nden Sıla Arabacıoğlu’nun haberine göre 6...

TAKİP ET

İzmirli Romanlar, ayakta alkışlanacak bir ilke imza attı. Yeni İzmir Gazetesi'nden Sıla Arabacıoğlu'nun haberine göre 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilimizde etkili olan deprem ile 15 Mart'ta Urfa'da meydana gelen sel felaketinde kaybettiğimiz vatandaşlarımızın anısına tarihlerinde ilk kez 'Hıdırellez Ateşi' yakmama kararı aldı. 'Ülkemizin yaşamış olduğu deprem ve sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızdan dolayı Tepecik Roman Topluluğu olarak, 5 Mayıs Hıdırellez Şenlikleri'ni mahallemizde kutlamıyoruz' yazılı pankart açan Romanlar 'İlk kez Hıdırellez Ateşi yakmayacağız. Kutlama yapmayacağız' dedi.

ALİ PEKGÖÇEN

'EĞLENMEMİZ DOĞRU OLMAZDI'

Hilal Mahallesi Muhtarı Ali Pekgöçen, bu yıl kutlamaların yapılmayacağını dile getirerek, 'Hepimiz ortak bir karar aldık. Bu yıl hem deprem hem de sel felaketi yaşandı. Türkiye'de insanlar kan ağlarken bizim Romanlar olarak eğlenmemizi doğru değildi. Bu yüzden de eğlencelerimiz iptal edildi. Türkiye'de ilk defa böyle bir davranış gösterildi. Bu yıl kutlama yapılmayacak' diye konuştu.

Süleyman Çatalbaş

'KUTLAMAYACAĞIZ'

Yenişehir Mahalle Muhtarı Süleyman Çatalbaş ise Tepecik'in Türkiye'de Hıdırellez'i kutlamak için adeta bir merkez olduğunu belirterek, 'O gün mahallede ciddi bir kalabalık olur ve insan akınına uğrar. Türkiye'de bir sürü facia oldu. Hem deprem hem de sel yaşadık. Binlerce vatandaşımızı kaybettik. Buna saygımızdan dolayı mahallemize bu yıl misafir de kabul etmiyoruz ve eğlenmiyoruz da. Öte yandan biz Romanlar olarak sadece 5 Mayıs'ta değil her gün hatırlanmak istiyoruz' ifadelerini kullandı.

(M.T.)

Bakmadan Geçme