Açık kalp ameliyatı yerine Mitraclip mucizesi

Kalp kapağınız tam kapanmıyorsa açık kalp ameliyatı tek çözüm mü? Mitraclip yöntemiyle ameliyatsız tedavi mümkün! Hollanda'da açık kalp ameliyatı önerilen Ünal Altan, İzmir'de Mitraclip yöntemiyle sağlığına nasıl kavuştu? Başarı oranı ?'in üzerinde olan bu yeni teknolojiyi yakından tanıyın!

Hollanda'da yaşayan Ünal Altan (47), kalbindeki mitral kapak rahatsızlığı nedeniyle doktorların önerdiği açık kalp ameliyatını reddederek Türkiye'de alternatif bir tedavi arayışına girdi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi'nde Doç. Dr. Cihan Altın tarafından uygulanan ameliyatsız mitral kapak tamiri (Mitraclip) işlemiyle sağlığına kavuşan Altan, başarılı bir operasyonun ardından Hollanda'ya döndü.

Ünal Altan, uzun süredir halsizlik ve çabuk yorulma gibi şikayetlerle mücadele ediyordu. Hollanda'daki bir sağlık kuruluşuna başvuran Altan'a, mitral kapakta tam kapanmama teşhisi konuldu. Doktorlar, rahatsızlığı gidermek için açık kalp ameliyatı önerdi. Ancak Altan, açık kalp ameliyatı olmak istemediği için Türkiye'de alternatif tedavi yöntemlerini araştırmaya başladı. İzmir'de İEÜ Medical Point Hastanesi'nde Doç. Dr. Cihan Altın ile görüşen Altan, kendisine önerilen ameliyatsız mitral kapak tamiri yöntemini kabul etti. Başarıyla gerçekleştirilen işlem sonrası Altan, bir gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edildi.

"Açık Kalp Ameliyatı Olmak İstemedim"

Ameliyatın ardından sağlığına kavuşan Ünal Altan, yaşadığı süreci şöyle anlattı: "Hollanda'da halsizlik, geceleri terleme ve çabuk yorulma şikayetlerim nedeniyle kardiyoloğa başvurdum. Yapılan tetkikler sonucu mitral kapağımdaki bir sorunun açık kalp ameliyatıyla düzeltilmesi gerektiği söylendi. Fakat açık kalp ameliyatı olmak istemedim ve Türkiye'de araştırma yapmaya başladım. Cihan Bey'le tanıştıktan sonra bana ameliyatsız mitral kapak tamirinin nasıl yapıldığını anlattı. Bu yöntemi tercih ettim ve işlemden bir gün sonra taburcu edildim. Şu anda kendimi çok iyi hissediyorum."

Yüksek Başarı Oranı

İEÜ Medical Point Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Cihan Altın, gerçekleştirdiği ameliyatsız mitral kapak tamiri hakkında bilgi verdi. “Hastamız Ünal Bey'e ilk olarak biz de açık kalp cerrahisini önerdik. Ancak hastamız bu yöntemi istemeyince, gelişmiş teknolojilerle uygulanan ameliyatsız mitral kapak tamiri yöntemini sunduk. Bu işlemde kasıktan girerek anjiyo yöntemiyle mitral kapağı tamir ettik. Hastamız aynı gün yürüyebilecek duruma geldi ve ertesi gün sağlıklı bir şekilde taburcu edildi” dedi.

"Başarı Oranı %95'in Üzerinde"

Doç. Dr. Altın, tıbbi teknolojilerdeki hızlı gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, “Bu tür işlemler, açık kalp cerrahisine göre daha basit ve konforlu. Özellikle mitral kapak kusurlarında bu teknolojiyi başarıyla uyguluyoruz. Şu ana kadar alınan sonuçlar oldukça olumlu ve başarı oranı %95'in üzerinde. Açık kalp ameliyatına göre hastalarımız için çok daha konforlu bir tedavi yöntemi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Hollanda'ya sağlıklı bir şekilde dönen Ünal Altan'ın, İEÜ Medical Point Hastanesi tarafından yakından takip edilmeye devam edileceği bildirildi.

Bakmadan Geçme