Adnan Oktar davasında yeni gelişme!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi tarafından hukuka uygun bulunan İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nin...

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi tarafından hukuka uygun bulunan İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 16 Kasım 2022'deki kararı üzerine Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, dosyayla ilgili incelemesini tamamladı. Tebliğnamede, Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu 14 sanık hakkındaki toplam 8 bin 658'er yıl hapis cezasının onanması talep edildi.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, dosyanın temyiz incelemesini tamamladıktan sonra davaya ilişkin nihai kararı verecek. Bu dava Türkiye hukuk sisteminde önemli bir yer tutarak kamuoyunun dikkatini çekmiş ve geniş kapsamlı bir soruşturmanın sonucunda gelinen bir aşamayı temsil etmektedir.

Adnan Oktar davasında mahkeme, örgüt lideri olduğu iddia edilen Oktar'ı 'örgüt yöneticiliği', 'cinsel istismar', 'eğitim hakkının engellenmesi', 'eziyet', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak' ve 'kişisel verilerin kaydedilmesi' suçlarından toplam 891 yıl hapisle cezalandırmıştı. Oktar'ın yönetici konumunda olduğu için diğer sanıkların suçlarından da sorumlu tutularak 8 bin 658 yıl hapse mahkum edilmişti.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme