Adnan Oktar operasyonunda gelişme… Şener Şen’in yeğenine gözaltı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda, 17 şüpheli gözaltına alındı....

TAKİP ET

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda, 17 şüpheli gözaltına alındı. Bu şüpheliler arasında usta sanatçı Şener Şen'in yeğeni Aslı Efeoğlu'nun da bulunduğu öğrenildi.

İlgili ekipler, örgütün güncel yapılanmasını ve faaliyetlerini belirlemek için titiz bir çalışma yürütmekteydi. Operasyonlar, örgütün serbest kalan üyelerinin de katkısıyla yeniden organize olma girişimleri üzerine yoğunlaştı. İstanbul, İzmir ve Samsun'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlenirken, yapılan çalışmalarda gözaltı kararı verilen 23 şüpheliden 15'i yakalandı. Ancak, 4 şüphelinin yurt dışında olduğu belirlendi.

Aslı Efeoğlu, daha önce de 2018 yılında gerçekleştirilen Adnan Oktar suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınmış ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Ancak daha sonra tahliye edilen Efeoğlu'nun yeniden bu operasyonda adı geçmesi dikkat çekti.

Operasyonlarla ilgili detaylar henüz tam olarak açıklanmamış olsa da, yetkililerin Adnan Oktar örgütünün güncel yapılanmasını deşifre etme ve faaliyetlerini engelleme konusundaki kararlılıkları devam ediyor. Olayla ilgili soruşturma sürerken, kamuoyu ilerleyen süreçte daha fazla bilgiye ulaşmayı bekliyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme