AFAD'dan 7 il için sağanak yağış uyarısı! 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), AFAD, 2 il için turuncu, 5 il için ise sarı kodlu sağanak yağış uyarısı yaptı. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), AFAD, 2 il için turuncu, 5 il için ise sarı kodlu sağanak yağış uyarısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Bartın ve Zonguldak illeri için turuncu, Düzce, Sakarya, Bolu, Karabük ve Trabzon için ise sarı kodlu yağış uyarısı yapıldı. Gece saatlerinden itibaren Düzce çevrelerinde, Sakarya'nın doğu kesiminde, Bolu ve Karabük'ün kuzeyinde kuvvetli yağışlar beklenirken, Bartın ve Zonguldak çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli sağanaklar olacağı öngörülüyor. Ayrıca, Trabzon il genelinde aralıklarla ve yer yer kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların meydana geleceği belirtiliyor.

“TEYAKKUZDA OLUNMASI BİLGİSİ VERİLDİ”

AFAD, bu uyarılar doğrultusunda ilgili ekiplerin hazır durumda olduğunu açıkladı. Turuncu kod uyarısı yapılan illerin valiliklerine ve kaymakamlıklara bilgilendirme SMS'i gönderildi. Türkiye Afet Müdahale Planı'nın (TAMP) ilgili tüm gruplarına yeterli sayıda personel ve araçla teyakkuzda olunması talimatı verildi. AFAD tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kaydedildi:
“Turuncu kod uyarısı yapılan illerin Vali ve Kaymakamlarına bilgilendirme SMS'i ile bilgilendirme yapılmıştır. Türkiye Afet Müdahale Planı'nın (TAMP) ilgili tüm gruplarına yeterli sayıda personel ve araç ile teyakkuzda olunması bilgisi verilmiştir. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz”

Bakmadan Geçme